Meglepő, hol tolják fel leginkább a szomszédokat New Yorkban

0

Egyre durvább a járványhelyzet New Yorkban (az államban és a városban is), nem csoda, hogy a metropolisz polgármestere kőkemény szigort ígért a kijárási korlátozásokat megszegőknek. Most az is kiderült, a város mely részein jelentik a legtöbb kihágást.

Akár 500 dolláros (167 ezer forintos) büntetést is kiszabhat a New York-i rendőrség azokra, akik megszegik a társadalmi távolságtartás kemény szabályait – hívta fel a figyelmet Bill de Blasio.

„Szeretném, ha minden New York-i megértené, amit próbálunk közölni: mi figyelmeztettünk, újra és újra. Ha egy rendőr odalép bárkihez és arra utasítja, hogy ne álldogáljon itt, vagy egy kisebb csoport oszoljon fel, akkor szót kell neki fogadni, különben jön a büntetés” – fogalmazott egy sajtótájékoztatón a nagyváros polgármestere.

Bill de Blasio egyúttal arra is felszólította a New Yorkban élőket, hogy ha azt tapasztalják, hogy valahol a rendelkezéseket megszegve akár kisebb tömeg kezd kialakulni, akkor hívják a 311-es telefonszámot.

A Jezebel nevű oldal most elemezte az eddig beérkezett hívások adatait és meglehetősen érdekes képet kapott. Kiderült, hogy a legtöbb hívás az olyan, menőnek számító környékekről érkezett, mint Brooklyn és Manhattan.

A legtöbb bejelentés Brooklynból érkezett, a városrész része Willamsburg és Greenpoint is, mindkét helyen havi 3500 dollár fölött van az átlagos lakbér a Rentcafe nevű ingatlanportál szerint.

Szintén sok hívás érkezett olyan menő környékekről, mint az Upper West Side, Long Island City vagy éppen Manhattan Chelsea negyede.

Talán az is sokat elárul, hogy noha a hívások közel kétharmada (65 százaléka) ezekről a környékekről érkezett, a rendőrség nem igazán avatkozott közbe. Brooklynban például csak minden negyedik hívás esetében tettek bármilyen intézkedést.

Az egyetlen kivételt Bronx jelenti, ahol több szegény él, magasabb a fiatalok munkanélkülisége és rosszabbak a lakhatási körülmények.

Ami érdekes, hogy az innen érkezett bejelentések 40 százalékában a rendőrség intézkedett, ami a Jezebel szerint sem feltétlenül túlkapást vagy aránytalanságot jelent, lehet az is az oka, hogy arról a környékről pontosabb, vagy intézkedésre méltóbbnak tűnő telefonok érkeztek.

Az viszont biztos, hogy a drágább, gazdagabb környékekről több panasz érkezett, mint máshonnan.

(Fotó: twitter.com/NYCMayorsOffice)

Share.

About Author

Leave A Reply