Meglepő hely a világ legdrágább városa

0

Minket legalábbis kicsit meglepett, amikor kiderült, melyik a világ legdrágább városa. Annyit előzetesen elárulunk, hogy Európában található, ráadásul alig két év alatt hat helyet ugrott előre.

Hármas holtverseny alakult ki a The Economist Intelligence Unit’s legfrissebb listáján. Az, hogy Szingapúr és Hongkong az élen áll, nem akkora meglepetés.

Voltaképpen az sem az, hogy Párizs is a legdrágább, hiszen a francia főváros 2003 óta minden évben a TOP10-ben végzett. Ugyanakkor alig két év alatt hat helyet ugrott előre, ami már nem csekélység.

MÁR A YOUTUBE-ON IS OTT VAGYUNK – IRATKOZZ FEL, KÖVESS MINKET, ÉRDEMES!

A felmérésben 160 különböző árucikk átlagos értékét mérték fel és hasonlították össze – az élelmiszertől a tisztálkodószereken át a ruházkodásig, a háztartási segítségig, közlekedésig, és a közüzemi számlákig, 93 ország 133 városában.

A TOP10 sorrendje: Párizs, Szingapúr, Hongkong (holtversenyben), Zürich, Genf, Oszaka, Szöul, Koppenhága, New York, Tel-Aviv és Los Angeles.

Nem meglepő módon a két, listán szereplő brit város, London és Manchester a Brexit (és a font abból fakadó gyengülése) miatt nagyot zuhant, a hozzáértők szerint ez a következő két évben is valószínűleg így marad.

Ugyanígy a valuta gyengülése okozta Isztambul és Moszkva visszaesését is. Előbbi 48, utóbbi 16 hellyel csúszott hátrébb tavaly óta. A teljes listát a EuroNews cikkében lehet megnézni.

Ahol már 2119 van

Share.

About Author

Leave A Reply