Meglepő dolog jelenti a legnagyobb veszélyt a sörre

0

A sörgyártók a marihuánától tartanak a leginkább, ám az őket tömörítő szervezet miatt valami mástól sokkal jobban kell tartaniuk.

Egy jelentés szerint a kisüzemi sörgyártók egyre jobban aggódnak amiatt, hogy az Egyesült Államokban egyre több helyen válik legálissá a marihuána rekreációs célú fogyasztása, mert így az emberek kevesebb költenek majd sörre. Azonban a több mint hétezer főzdét és gyártót tömörítő Brewers Association szerint a félelmek alaptalanok.

Egy új felmérésre hivatkozva a szervezet azt állítja, hogy kevés bizonyíték van arra vonatkozóan, hogy a kannabisz befolyásolja a sörfogyasztást. Bob Pease, a szövetség elnök-vezérigazgatója szerint a legalizálás sem lesz más hatással a sörre, mint a többi versenytárs – kivéve az iPhone-t.

A vezető elmondta, hogy a kannabiszra úgy tekintenek, mint a borra vagy a röviditalokra, vagyis az emberek majd eldöntik, hogy melyikkel kapcsolódnak ki. „Az iPhone valószínűleg nagyobb veszélyt jelent jelenleg a sörre” – jelentette ki.

Bob Pease szerint ez a veszély a randiappoktól származik, mint például a Tinder, hiszen így az emberek anélkül is találkozhatnak egymással, hogy együtt beülnének valahova. A randikultúrának egy bár és az ott elfogyasztott italok a részei voltak, de mindez megváltozik.

„Korábban kimozdultál, hogy találkozz emberekkel, beültél egy bárba, most pedig elég jobbra húzni az ujjad a telefon kijelzőjén, nem kell menni sehova” – panaszolta az elnök a brit Independentnek.

Bob Pease arra számít, hogy amint legálissá válik, a sörbe is belefőzhetik a kannabiszt, és akkor talán a sörgyártók is fel tudják venni a versenyt az okostelefonokkal.

A világ első sörhotele

(Fotó: pixabay.com/abruellmann)

Share.

About Author

Leave A Reply