Megkülönböztetés férfi frizuráért női árat kérni?

0

Alaposan felháborodott egy rövid hajú, leszbikus nő, akinek nem engedték, hogy férfi hajvágás szerinti árat fizessen.

Az amerikai nő a Redditen indított a vitát a helyzetről. Azt írta: rövid haja van, de nem akar borbélyhoz menni, mert konzervatív helyen él, és előítéletekkel kellene szembenéznie. Ezért női fodrászszalonba jár, ahol viszont a drágább szolgáltatást kell kifizetnie, csak azért mert nő.

Felvetette a fodrásznál, hogy 22 dollárt kellene csak kifizetnie, hiszen rövid haja van, amivel kevés a munka, nem pedig a női hajvágásért járó 40 dollárt.

„Nagyjából 10-15 percig tart a hajvágásom. Eddig mégis minden szalon a női frizuráért járó teljes árat kérte tőlem. Ez mindig is idegesített, és nem szeretek egy ugyanolyan hajvágásért majdnem a dupláját kifizetni, mint egy férfi” – panaszkodott.

A nő beszámolt róla, hogy legutóbbi hajvágása alkalmával valami újat akart kipróbálni és javaslatokkal élt. A pénztárnál dolgozó azonban ezen elképedt.

„Hívta az üzletvezetőt és a stylistot, akiket sokkolt a felvetésem. Megbeszélték egymás között, és arra jutottak, hogy nem megoldható” – írta a nő, aki szerint a szalon elutasítása egyedül azt mutatta, hogy nem stílus, hanem nemek alapján kell fizetni.

Az amerikai nő jelezte, hogy 12 év frusztrációja után telt be a pohár – sarkon fordult és ott is hagyta a fodrászt.

A posztja alatt heves vita bontakozott ki. Volt, aki diszkriminációról és szeximusról beszélt, míg mások azt tanácsolták, járjon borbélyhoz, és megspórolja az idegeskedést. Egy kommentelő pozitív példát is hozott: az ő fodrásza a férfi díjszabás alapján számol, mert olyan hajat vág.

A helyzetet másik oldalról világította meg egy hosszú hajú férfi: „Igen hosszú a hajam, gyakran szalonokban vágatom, és mégis a férfiaknak szóló árat kérik. Ez egy buta rendszer.”

A legtöbb válaszoló szerint az amerikai nő nem jól kezelte a helyzetet: „Időpontot foglaltál, ezzel jelezve, hogy elfogadod az árat. Aztán mégis megpróbáltad újratárgyalni.”

12 évnyi némaság

(Fotó: pixabay.com/xenostral)

Share.

About Author

Leave A Reply