Megkérdezték a brit kormányfőt, hogyan szavazna egy második Brexit-népszavazáson

0

Nehéz heteket él át Theresa May (nem mintha eddig könnyű dolga lett volna), aki mostanában éppen Afrikában próbál meg kereskedelmi szerződéseket kötni a Brexit utáni időkre. A címben idézett kérdést Dél-Afrikában tették fel neki.

A kérdés nem nevezhető bonyolultnak, hiszen csupán annyi, hogy miként szavazna Theresa May ha rendeznének egy második népszavazást a brit EU-kilépésről.

Theresa May válasza kissé meglepő volt, ugyanis annyit mondott, hogy nem válaszol hipotetikus kérdésre, majd hozzátette, hogy nincs lehetőség második népszavazásra, így aztán nincs értelme a SkyNews kérdésének.

KÜLFÖLDRE VÁGYSZ? KATTINTS IDE!

A válasz már csak azért is érdekes, mert Theresa May konzervatív kormánypártja kezdeményezte a népszavazást, ő maga pedig a kilépésen dolgozik.

Azaz a logikus válasz az lett volna, hogy nem kell még egyszer szavazni (vagy ha igen, akkor a kilépésre), hiszen a Brexit után nagyon jó lesz az élet. A logika persze egy ideje már elveszett, hiszen a belpolitikai okokból meghirdetett első referendumot kiíró és abba belebukó David Cameron óta a kampányban még a bentmaradás mellett kiálló Theresa May vezeti most az országot a Brexitbe, amiben szíve mélyén talán ő maga sem hisz.

“Ez az álom haldoklik”

(Fotó: twitter.com/theresa_may)

Share.

About Author

Leave A Reply