Megint Bécs a legélhetőbb város a világon

2

Megint Bécs lett a világ legélhetőbb nagyvárosa a külföldiek számára a Mercer-féle ranglistán. A „rettegéstől mentes” Budapest a 76. helyen.

A New York-i székhelyű Mercer üzleti tanácsadó cég hagyományosan 231 nagyvárost vizsgált meg az ott dolgozó külföldiek szempontjából számos tényezőt figyelembe véve, amelyek között a politikai stabilitás, egészségügy, oktatás, bűnözés, szabadidős és sportlehetőségek is szerepeltek.

Az 1,8 millió lakosú Bécs kilencedik éve áll a toplista élén élénk kulturális életével, jó egészségügyi ellátásával és mérsékelt lakhatási költségeivel. (Lázár János nem ebben a Bécsben járt ezek szerint.)

A cég ranglistáján az első tíz nagyváros között nyolc európai található: Németország és Svájc három-három várossal áll az élmezőnyben, Új-Zéland, Kanada és Ausztrália pedig egy-egy várossal került a top tízbe.

Ausztriai munkalehetőségek a Határátkelőn egyetlen kattintásra

A második helyen Zürich szerepel, a harmadikon Auckland és München osztozik. A kanadai Vancouver az észak-amerikai kontinens legélhetőbb metropolisza.

Ázsiában a 25. helyen álló Szingapúr, Latin-Amerikában pedig a 77. helyen szereplő Montevideo a térség listavezetője. Afrikában a 89. helyen álló Durban a legjobb. London az előző év óta egy helyet csúszott vissza, így most a 41.

A tanácsadó cég honlapja szerint Budapest a 76. helyre került. A kelet-európai régió legélhetőbb öt városa között Prága (69.) és Ljubljana (75.) után a harmadik, Pozsony (80.) és Vilnius (81.) követi.

Az utolsó helyezett immár egy évtizede Bagdad, és ami még ennél is érdekesebb, a szíriai Damaszkusz hat hellyel előzi meg az iraki fővárost.

A Mercer közel 39 kritérium alapján vizsgálja a világ nagyvárosait, köztük az oktatás, a kultúra, a közlekedés, a közbiztonság, a lakáspiac és az egészségügy helyzete, a politikai stabilitás, a környezet védelme alapján.

Így építette fel magát a semmiből Ausztriában

(Fotó: vienna.at)

Share.

About Author

2 hozzászólás

 1. Szerintem pont azert lett elbocsatva a kormanybol Lazar ur, mert Levai Aniko asszonysag otthon a szonyeg szelere allitotta a min. elnok urat, mivel a becsi szaboja es ekszeresze nagyon csunyan nezett rá miutan legkozelebb Becsben jart bevasarolni az affer utan.
  Es akkor meg arrol ne is beszeljunk, hogy mit kaphatott otthon maga Lazar ur.
  Gondolom rogton kerte a felmenteset magatol is.

 2. +1 így van! De láttad Lázárt napszemüvegben? Olyan kaján vigyor volt az arcán, hogy tuti nem bánta meg a Bécs városát ért valótlan szidalmakat. Még így is megérte neki!

  Nem tudom hogy mérték a FB on a hatását data analysis; milyen klasztereket figyeltek, de valamiért Még így is megérte neki ez a diplomáciában barbár akció.
  (hihetetlen.)
  (miért nem ment Berlin be, Sonnenallee n fehér embert 10 km en egyet sem talált volna!)
  (… muszáj volt neki a jó öreg sógorokat megsérteni. De miért??)

Leave A Reply