Meghan Markle több évszázados hagyományt rúghat fel

0

Az amerikai (most már tulajdonképpen csak volt) színésznő várhatóan köszöntőt mond majd a saját esküvőjén, amelyet idén köt Harry herceggel, és ezzel több évszázados hagyományt hagy figyelmen kívül.

A május 19-i esküvőn Meghan Markle-t édesapja, a 73 éves Thomas Markle vezeti majd oltár elé (egyébként ő korábban Hollywoodban világosítóként dolgozott). Egyre inkább úgy néz ki, hogy az örömapa nem kíván majd élni a köszöntő elmondásának lehetőségével, amit éppenséggel a körülmények ismeretében meg tudunk érteni.

A fogadáson ugyanis 800 meghívott lesz jelen, ami már önmagában kemény kihívás, de beszédet mondani a brit uralkodói család (és természetesen II. Erzsébet) előtt – hát nem irigyeljük azt, aki ebbe a helyzetbe kerül.

Mindenesetre ha Thomas Markle nem vállalja, akkor a dolgok jelen állása (és a Sunday Times) szerint maga az újdonsült feleség mondja majd a köszöntőt, amire évszázadok óta nem volt példa az Egyesült Királyságban.

Meghan Markle (aki egyébként az esküvő napján hercegnővé nemesedik) állítólag egy-két viccet is elsüt majd az alapvetően nagyon érzelmes beszédben, melyben várhatóan (és a lap szerint) megköszöni a királyi család és személyesen II. Erzsébet, valamint természetesen Harry herceg támogatását.

Meghan nem csak színésznői karrierje birkózhat meg könnyebben a feladattal, mint édesapja, hanem mert az ENSZ nők egyenjogúságát támogató kezdeményezésének egyik szószólójaként rendszeresen beszél(t) a nyilvánosság, így például Ban Ki Mun főtitkár előtt.

(Fotó: twitter.com/KensingtonRoyal)

Share.

About Author

Leave A Reply