Meghalt egy magyar hajléktalan Londonban

0

Mindig borzalmas ilyen hírt írni, karácsony előtt pár nappal főleg: elhunyt egy magyar férfi Londonban, nem messze a brit parlament épületétől, a Westminster metróállomáson.

A 43 éves hajléktalan Remes Gyula halálát valószínűleg fulladás okozta, kevéssel azután, hogy elszívott két, szintetikus szerrel megtömött cigarettát – írta a brit Guardian.

A lapnak nyilatkozott az áldozat barátja, a szintén hajléktalan Kasza Gábor. A 22 éves férfi találta meg a holttestet két nappal korábban.

„Kedves ember volt, a közösségünkben aki ismerte, nagyon szerette. Nemrég adott nekem egy doboz kólát, többször adott levest és csokoládét, bármilyen érdességet, mert nem szerette a cukros dolgokat” – mesélte.

David Lammy munkáspárti képviselő a Twitteren úgy fogalmazott: „Valami rohad Westminsterben, ha parlamenti képviselők sétálnak el haldokló hajléktalanok mellett munkába menet.”

Kasza Gábor szerint barátja halála megelőzhető lett volna, ha segített volna neki valaki bejutni egy éjjeli menedékre. Azzal utasították el, hogy telt ház van, nincs számára hely.

A határátkelés sötét oldala: kizsákmányolás és hajléktalanság

(Fotó: Jack Taylor/Getty Images)

Share.

About Author

Leave A Reply