Megéri a karácsonyt a brit kormány?

0

Nagy nyomás alatt van ezekben a napokban a brit konzervatív kormány, miután rövid időn belül egy második miniszter is lemondott. A nemzetközi fejlesztési és segélyezési tárca vezetője azért távozott, mert izraeli nyaralásán több találkozót is tartott kormányilletékesekkel, de úgy, hogy saját kabinetjének nem számolt be erről.

Londonban ismét azt kérdezgetik, hogy kitart-e karácsonyig Theresa May kormánya. Az ügy – a döcögő Brexit-tárgyalások miatt – az európai politikára is kihat.

Miközben a kabinet a szexbotrány miatt lemondott védelmi miniszter és most már a nemzetközi segélyügyi miniszter távozásával van elfoglalva, Brüsszelből jelezték: már csak néhány hét idő maradt arra, hogy a britek konkrét ajánlatot tegyenek a jövőbeli kereskedelmi kapcsolatok kérdésében.

Közel 1000 külföldi állásajánlat vár a Határátkelőn!

Theresa May most egy lelkes Brexit-hívőt veszített el kabinetjéből. Priti Patel, nemzetközi fejlesztési és segélyezési minisztert egy afrikai utazásáról rendelték haza, hogy meghallgassák arról, miért tartott izraeli kormánytagokkal hivatalosan nem megszervezett találkozókat és miért sértette meg a diplomáciai protokollt.

Az eredmény hasonló volt ahhoz, ahogy korábban Michael Fallon védelmi miniszter távozott. Priti Patel megérkezett a kormányfői rezidenciára, majd nem sokkal később ex-miniszterként távozott.

A Sun című bulvárlap szerint Patel egy belharc áldozata lett, mivel másfél éven át csatázott a külügyminisztériummal arról, hogy hogyan költsék el a 13 milliárd fontos nemzetközi fejlesztési és segélyezési költségvetést.

A lap szerint magasrangú külügyi illetékesek szivárogtatták ki az izraeli találkozók hírét, hogy megbuktassák. A Sun szerint Boris Johnson külügyminiszter is érintett az ügyben – jelentette az InfoRádió tudósítója.

Az ügy azért is kínos, mert Patel ellátogatott a külvilág által megszállt területnek tartott Golán-fennsíkra és mert a brit kormányminiszterek izraeli találkozóit általában palesztin vezetőkkel tartott találkozókkal próbálják „kibalanszírozni”.

Szívesen kalandoznál külföldön, de kellene hozzá egy jó állás? Válogass itt!

(Fotó: twitter.com/Number10gov)

Share.

About Author

Leave A Reply