Megcáfolja a gravitációt az új szupertorony

0

A Szingapúrban újonnan megnyílt Robinson Tower első látásra olyan, mintha a felső része az alsó fölött lebegne – a kettő között pedig egy pazar kertet találunk. Az egész épület csodálatos.

A New York-i Kohn Pedersen Fox Associates (KPF) tervezte épületben az alsó részben üzletek, éttermek, bárok találhatók, míg fölül 20 emeletnyi iroda nyújt pazar kilátást a közeli öbölre.

A tervezők által „fenntartható urbanisztika” címszóval eladott dizájn azért lett olyan, amilyen, mert a helyi szabályozások szerint a köz számára is elérhető zöld területeket kell biztosítani, ezek felületének pedig meg kell egyeznie azzal, amit az építkezés miatt megszüntettek.

A tervezők szerint az épület elgondolásánál fontos volt hogy az „kontextuális kapcsolatban” legyen a Lau Pa Sat néven ismert helyi, történelmi jelentőségű élelmiszerpiac megjelenésével.

„A projekt bemutatja, milyen választ lehet adni arra a kihívásra, amit egy szokatlan helyszín, a környezettudatosság és egy A-osztályú irodaépület tervezése egyszerre jelent” – büszkélkedett Bruce Fisher, a cég dizájnért felelős igazgatója.

Egy különleges olasz sziget furcsa története

(Fotó: Tim Griffith)

Share.

About Author

Leave A Reply