May kiborult, de a magyaroknak nincs mitől félniük

0

Egy meglehetősen csalódott és nem kicsit ingerült brit kormányfő állt ki a nyilvánosság elé pénteken, hogy elmondja nem túl hízelgő véleményét a salzburgi csúcsról és ezzel párhuzamosan megnyugtassa a szigetországban élő uniós polgárokat.

Theresa May szerint a Brexit-tárgyalások ilyen kései szakaszában elfogadhatatlan a másik fél javaslatainak elutasítása részletes magyarázat vagy ellenjavaslat nélkül, és amíg az EU nem ismerteti, hogy számára melyek az igazi problémák, és ezekre nem javasol alternatív megoldást, addig nem lehet haladást elérni.

A brit miniszterelnök hangsúlyozta, kormánya addig is folytatni fogja az előkészületeket arra az eshetőségre, hogy a Brexit-tárgyalások megállapodás nélkül zárulnak.

KÜLFÖLDI MUNKÁT KERESEL? ITT KÖZEL 1000 VÁR!

Theresa May ugyanakkor ismét kiemelte, hogy a Nagy-Britanniában élő és dolgozó több mint 3 millió külföldi EU-állampolgár jogosultságai ebben az esetben sem csorbulnának.

A brit miniszterelnök érthetőnek nevezte, hogy a külföldi uniós polgárok aggódnak a jövőjük miatt, de erre semmi okuk.

„Egyértelműen hangsúlyozni szeretném, hogy az Önök jogosultságait a Brexit feltételeiről szóló megállapodás elmaradása esetén is megvédjük. Önök a barátaink, szomszédaink, kollégáink, és szeretnénk, ha maradnának” – fogalmazott Theresa May.

Már a brit kormány is számol az újabb Brexit-népszavazással?

(Fotó: twitter.com/theresa may)

Share.

About Author

Leave A Reply