Már több mint 100 ezer magyar kért letelepedést Nagy-Britanniában

0

Már nincs egy év addig, amíg tartós letelepedési engedélyt kérhetnek a szigetországban élő uniós polgárok. Az ehhez folyamodó magyarok száma már átlépte a 100 ezret.

Egészen pontosan 2021. június 30-ig lehet kérni a tartós letelepedési engedélyt, ami azt jelenti, hogy azok az EU-polgárok, akik törvényesen és életvitelszerűen laknak az országban, továbbra is maradhatnak megszerzett összes jogosultságuk megtartásával.

A brit belügyminisztérium friss összesítése szerint eddig (ez május 31-et jelent) 3,6 millióan éltek a lehetőséggel, ebből 3,3 millió elfogadtak és mindössze 900-at utasítottak el.

HATÁRÁTKELŐ A
YOUTUBE-ON
ÉS A SPOTIFY-ON IS!

Az élen a lengyelek állnak 697 900 beadott folyamodvánnyal, majd a románok következnek (590 100) kérvénnyel, az így döntő magyarok száma 101 700.

A brit belügyminisztérium kimutatása szerint a május végéig elbírált folyamodványok 57 százalékában a kérelmezők végleges, az esetek 41 százalékában előzetes letelepedett státust kaptak.

A brit EU-tagság január végi megszűnésével 11 hónapos átmeneti időszak kezdődött, amely alatt nem változnak az uniós polgárokra érvényes bevándorlási szabályok.

Kiéhezett óriáspatkányok árasztják el a brit otthonokat

Share.

About Author

Leave A Reply