Már több ember megy el a britektől, mint ahány érkezik

0

Az a helyzet állt elő, hogy 2018 első három hónapjában az Egyesült Királyságból többen mentek dolgozni valamelyik európai uniós tagországba, mint ahányan érkeztek.

Mindezt a LinkedIn adatai alapján elemezte ki a Financial Times pénzügyi napilap, ami persze éppen ezért kicsit csalóka is, hiszen az oldalon elsősorban a képesítést igénylő, magasabban kvalifikált munkák vannak jelen.

KÜLFÖLDI MUNKÁK EGY HELYEN

Mindenesetre az adatok alapján jelentősen csökkent a Brexit óta az országba érkező EU-s munkavállalók száma: míg kevéssel a népszavazás előtt minden 100 ezer felhasználóból 13,57 váltott éppen országot és ment dolgozni Nagy-Britanniában, addig mostanra ez az arány 1,04 lett.

A LinkedIn brit irodájának vezetője is arról beszélt, hogy azt már látni: Nagy-Britannia már nem vonzza az uniós munkavállalókat. Ennek nem feltétlenül csak a Brexit az oka, hanem a brit gazdaság lassulása is – tette hozzá Josh Graff.

Az adatokból az is kiderült, hogy 20 százalékkal esett vissza az EU-n kívüli országokból érkező munkavállalók száma – jegyezte meg a 444.hu.

A britek szeretnék, ha a magyarok maradnának

(Fotó: flickr.com/Herry Lawford)

Share.

About Author

Leave A Reply