Már terepen száguld az Aston Martin SUV-ja

0

Az Aston Martin a legújabb luxuskocsigyártó, amely beszáll a SUV-piacra: modellje a DBX nevet kapta. A kész autót 2019 utolsó negyedévében mutatják be, majd 2020-tól lehet megvásárolni, de egy működőképes prototípust már kivittek az utakra, és egy walesi raliszakaszon tesztelték.

A DBX-t mindenféle körülménynek kiteszik majd, így lesz próbaút a fagyos északi sarkkörön és egy közel-keleti sivatagban is.

„Mindig nagy nap, amikor a prototípus az első tényleges kilométereket megteszi, és örülök, hogy majdnem teljes volt a korreláció a szimulátoron és a prototípussal tapasztaltak között” – mondta Matt Becker, az Aston Martin főmérnöke, aki vezethette is a kocsit.

„Mérnökként rendkívül izgalmas megérezni, hogy milyen is az autó, aminek a létrehozásán dolgozol. A DBX egy nagyon másfajta Aston Martin, de folytatjuk a teszteket minden időjárási körülmény között és a különböző felületeken, hogy a márkához méltó vezetési élményt nyújthassunk” – tette hozzá.

A DBX-et az Aston Martin vadonatúj üzemében fogják gyártani St. Athanban, amivel Andy Palmer vezérigazgató szerint egy új fejezet is kezdődik a cég életében. Itt fogják készíteni majd a márka elektromos meghajtású luxuskocsijait is.

Az első képek alapján úgy tűnik, hogy a DBX sok elemet kölcsönöz az idei Vantage-től, főleg a fényszórók és a védőrács esetében. Az autó hátulja Aston Martinokon eddig nem látott dizájnt kap, de erre szükség is van egy szabadidő-autónak.

Az autó ára még nem ismert, de abból kiindulva, hogy a vetélytárs Lamborghini Urus 200 ezer eurónál drágább, a DBX-t is várhatóan hasonló összegért lehet majd megvenni.

A 20 millió dolláros Aston Martin

(Fotó: Aston Martin)

Share.

About Author

Leave A Reply