Már a szomszédban az egészségügyi katasztrófa

0

Reméljük, Lengyelországban nem a magyar jövőt látjuk, mert ha igen, akkor nagy baj van. Mindenesetre a lengyeleknél akkora tempóban zajlik az orvosok és az ápolók elvándorlása, hogy akár már idén összeomolhat az egészségügyi ellátás.

A kórházakban, klinikákon osztályokat kell bezárni a szakemberhiány miatt. Azok, akik nem hagyták el az országot, a rossz munkakörülmények és az alacsony fizetések miatt egymás után mondják fel szerződéseiket Lengyelországban.

Elsősorban az orvosok távoznak, de az ápolónőkkel, a műtősökkel és az egyéb személyzettel is hatalmas gondok vannak – írta a tokfm.pl nyomán a napi.hu. Így aztán egyre tovább kell várni nem csak a műtétekre, de már az egyszerű háziorvosi vizitekre is.

Közel 1000 külföldi állásajánlat vár a Határátkelőn egyetlen kattintásra

Az ellenzéki jobboldali Polgári Platform párt képviselője, Joanna Mucha szerint az egészségügyben akkora a krízis, hogy pártok feletti összefogásra van szükség a kezeléséhez.

„Az emberek egyszerűen meghalnak, mivel a politikusok nem tudnak megegyezni ebben a kérdésben” – fogalmazott a képviselő, aki szerint az egészségügyi miniszternek mennie kellene.

A kormánypárt egyik képviselője ugyanakkor azt hangsúlyozta, hogy hogy a kormány rengeteget tesz azért, hogy jobb legyen az egészségügy helyzete. Ezt bizonyítja a fiatal orvosok fizetésének emelése.

Karol Karski emlékeztetett arra is, hogy összességében 2015 óta 40 százalékkal nőtt a rezidensek és az állásban lévő idősebb orvosok fizetése.

A politikusi reakciók mindenesetre már Magyarországra emlékeztetnek.

Külföldre költöznél, de nincs munkád? Válogass a Határátkelőn!

(Fotó: szigetvarkorhaz.hu)

Share.

About Author

Leave A Reply