Már nincs, aki leszedje a brit epret

0

Már javában tart az eperszüret Nagy-Britanniában is, ám nem kis problémát jelent, hogy egyszerűen nem nagyon akad, aki leszedje a gyümölcsöt, mivel a Brexit jelentette bizonytalanság miatt kelet-európai idénymunkások nincsenek…

Kifejezetten nehéz helyzetbe került a brit mezőgazdaság – derült ki a EuroNews herefordshire-i helyszíni riportjából, melyben az egyik helyi termelő arra panaszkodott, hogy a bevételük két év alatt 19 százalékkal csökkent.

Míg 3 évvel ezelőtt 4 ember jutott egyetlen munkahelyre, a helyzet az egyik legnagyobb fejvadász cég szerint mára megfordult, egy munkavállaló 4 ajánlat közül válogathat.

KÖVESD A HATÁRÁTKELŐT A YOUTUBE-ON IS!!

Egy kenti farmon a dolgozók 17 fontot keresnek óránként, mégis idén 20 százalékkal kevesebben álltak munkába. Sokan inkább más uniós államokban próbáltak szerencsét.

„Németország és Hollandia kedvezményekkel halássza el előlünk a segédmunkásokat. Egyrészt a farmok rengeteg állami támogatást kapnak, így gyorsan tudnak növekedni és egyre több alkalmazottra van szükségük. Másrészt a munkásokat adókedvezményekkel csalogatják a földekre” – mondta a Concordia munkaerő-közvetítő munkatársa, Stephanie Maurel.

A brit gazdák ráadásul ördögi körbe kerültek, hiszen a gyenge hozam miatt elmaradnak a fejlesztések és romlanak a munkakörülmények, ráadásul a font is gyengül.

És még ki sem léptek az Európai Unióból…

Kőkemény első lépések Angliában

(Fotó: pixabay.com/Shamefaced)

Share.

About Author

Leave A Reply