Már nem a svájciak a legboldogabbak

0

Egy amerikai intézet 157 országot rangsorolt egyebek mellett az egy főre eső jövedelmet, az egészségben eltöltött várható élettartamot, a társas támogatás és a korrupció mértékét alapul véve. A tíz legboldogabb ország továbbra is ugyanaz, ám az élen változás történt.

A New York-i Columbia Egyetemhez tartozó Earth Institute 2012 óta adja közzé World Happiness Report című éves jelentését. A tíz legboldogabb országot akár magunktól is meg tudnánk nevezni, hiszen a győztes Dánia mögött a tavaly még éllovas svájciak végeztek, míg a harmadik helyre Izland futott be.

A tíz legboldogabb ország között megtalálni még Norvégiát, Finnországot, Kanadát, Hollandiát, Új-Zélandot, Ausztráliát és Svédországot is.  A tizenegyedik helyen Izrael végzett, amelyet Ausztria, az Egyesült Államok, Costa Rica és Puerto Rico követ a sorban. Németország az egy évvel ezelőtti 26. helyezés után idén a 16.-on zárt.

Magyarországot a középmezőny vége felé, a 91. helyen találjuk, előttünk Marokkó, mögöttünk Pakisztán (!!) található, de elgondolkodtató a válság sújtotta görögök 99. helye is.

A lista legvégén a kelet-afrikai Burundi található, amely előtt a polgárháború sújtotta Szíria, továbbá Afganisztán, valamint a nyugat-afrikai Togo és Benin áll.

Az utolsó 30 helyezett közül csupán öt nem afrikai ország: Szíria és Afganisztán mellett Bulgária, Haiti és Kambodzsa tartozik még ebbe a táborba. Az idei jelentés a 2013 és 2015 közötti adatokra támaszkodott.

(Fotó: pixabay.com/pixolga)

Share.

About Author

Leave A Reply