Már megint csavartak egyet

0

Mármint a családi pótlékkal kapcsolatos szabályokon, és ez erősen érinti a Svájcban élő magyarokat is – olvashatjuk a SvájciS(CH)apka blogon, ráadásul a változás magyar oldalon történt.

„Megváltoztak a családi pótlék szabályai, mégpedig magyar oldalról. Eddig elégséges volt a munkáltató által kiadott E 411 beadása a magyar hatóságnak, amin igazolták az otthon kifizetett összeget.

A régi metódus szerint beadott papírokat most egységesen visszadobták. Az új eljárás szerint a svájci hatóság által lepecsételt doksit fogadják csak el, és akkor hajlandóak kitölteni, adatot szolgáltatni.

Nem egészen értem a változtatást, hisz miért nem mindegy a magyar hatóságnak, hogy nekem, mint cégnek kitölti a papírt és intézem tovább itt. Felhívtam egy illetékest, de nem jutottam előbbre.

Svájci álláslehetőségek a Határátkelőn! Ne hagyd ki!

Ez némiképp megnehezíti a dolgot, mert most gyakorlatilag a két hatóságnak kell egyeztetni egymással. Nem tudom, hogy erről értesítették-e a svájciakat. Feltételezésem szerint nem.

A probléma ott van, hogy a svájci kassza már a kitöltött E411 nyomtatványt várja, ami eddig működött is. Most viszont gyakorlatilag az üreset kell beadni és nekik kell megkeresni a magyar hatóságokat.”

A teljes posztot itt találjátok.

(Fotó: flickr.com/Damian Gadal)

Share.

About Author

Leave A Reply