Már Kelet-Európában is jobbak a fizetések, mint Magyarországon

0

Az, hogy Luxemburgban a legmagasabbak a fizetések nem meglepő. Az már annál inkább, hogy mára az OECD összes kelet-európai tagállama lehagyta Magyarországot ezen a téren.

Ráadásul nem csak egyszerűen a fizetéseket vizsgálták, hanem azt, hogy az amerikai dollárban mért vásárlóerő-paritáson kifejezve milyenek az egyes tagállamokban.

Az OECD kutatásából kiderült, hogy a listát Luxemburg vezeti fejenként évi 63 ezer dollárral, a dobogó második és harmadik helyén az amerikaiak és a svájciak találhatók 60 ezer dollár körüli fizetéssel.

Közel 1000 külföldi állásajánlat vár a Határátkelőn egyetlen kattintásra

Számunkra (sajnos) sokkal érdekesebb a lista túlsó vége. Az utolsó Mexikó a maga 15 ezer dollárjával, ám az utolsó előtti helyen már Magyarország szerénykedik 22 ezer dollárral – írta a Pénzcentrum.

Ami különösen elgondolkodtató, hogy ez a legrosszabb érték Kelet-Európában. Lettországban valamennyivel 22 ezer dollár felett, Litvániában közel 23 ezer dollárt, Szlovákiában pedig 23,5 ezer dollárt vihetnek haza egy évben az emberek.

Nagyjából 25 ezer dollár körül vihetnek haza évente a csehek, az észtek, a lengyelek és a görögök. Szlovéniában viszont már 35 ezer, Németországban 46 ezer, Ausztriában pedig 48 ezer dollárt keresnek évente.

„Nincsenek anyagi gondjaink, de magányosak vagyunk”

(Fotó: pixabay.com/stevepb)

Share.

About Author

Leave A Reply