„Már jobban szeretem Németországot, mint a hazám”

0

Fred öt éve él Németországban, azon belül is Berlinben, és erősen reménykedik abban, hogy hamarosan megkapja az állampolgárságot. Szóval a jelek szerint elég jól érzi magát ott határátkelőként.

„Az elmúlt évek nagyszerűek voltak, kivéve, amikor sikerült megszegnem néhány szabályt (például a kötelező rádióelőfizetés, noha soha nem hallgatom).

Néhány ilyentől eltekintve elég jól sikerült beilleszkednem és ma már minden hibájával jobban szeretem Németországot, mint a szülőhazámat, Amerikát.

HATÁRÁTKELŐ A
YOUTUBE-ON
ÉS A SPOTIFY-ON IS!

Leszek-e valaha „igazi német”? Valószínűleg nem. Érdekel? Nem igazán. Befogadtak, én pedig elfogadtam a kultúrájukat. Mi többet akarhatna még az ember. Sosem éreztem magam „amerikainak”, és ez alighanem kölcsönös volt.

Szeretem, hogy körülvesz a történelem és még ha az itteni politikával sok szempontból nem is értek egyet, nem is ezért költöztem ide, megpróbálom távol tartani magam tőle.

Itt sokan nem bírják Trumpot, azt feltételezik, hogy miattam jöttem el, míg el nem mesélem nekik, hogy még Obama elnöksége idején költöztem el. De nem akarok nagy ügyet csinálni belőle.

Szeretem a csendes, drámamentes itteni életet, ami számomra elérhetetlen volt az Államokban.”

Share.

About Author

Leave A Reply