Már itt a Nagy Karácsonyfa-dilemma

0

Igen, tudjuk, október közepe (némi jóindulattal vége) van, karácsony pedig minden emberi számítás szerint még ebben az őrült 2020-ban is december végén lesz, de már itt a Nagy Karácsonyfa-dilemma.

Az év vége egyik komoly társasjátékának az a neve, hogy „mikor illik karácsonyfát állítani” – vajon december elsején már rendben van? Talán már november vége felé is lehet?

Ugye Magyarországon a hagyomány szerint sok családban december 24-én (esetleg 23-án) állítják fel a karácsonyfát, nálunk is a közvetlen ünnepi készülődés része a díszítés.

Az angolszász kultúrkörben kicsit más a helyzet, ott jellemzően jóval korábban feldíszítik a fenyőt, ezzel együtt is sajátos, hogy október közepén a Twitteren és a különböző közösségi oldalakon egyre több poszt jelenik meg karácsonyfával pózoló emberekről.

Igen, október közepe-vége felé.

Persze 2020 minden, csak nem normális év, voltaképpen érthető, ha emberek így próbálnak meg némi ünnepi hangulatot és vidámságot csempészni a hétköznapokba.

Tulajdonképpen akár egyet is tudunk érteni azzal a posztolóval, aki emígyen fogalmazott: „2020 kemény év. Edd meg azt a csokit. Vedd meg a sütőtökös lattét. Viseld azokat a ruhákat, amikben jól érzed magad. Díszítsd fel azt a karácsonyfát, akkor is, ha október van. Ne érezz lelkifurdalást azért, mert a boldogságot keresed. Tégy meg bármit, amitől jobb kedvre derülsz.”

Voltaképpen hátha egy három hónapra nyúlt ünnepi időszak helyreránt valamit ebben a rémes 2020-ban.

A londoni ingatlanválság újabb bizonyítéka

Share.

About Author

Leave A Reply