Már a hajléktalanokat csábítanák haza a lengyelek

0

A lengyel kormány egy alapítvány (és a németek) segítségével csábítaná haza a Berlinben élő nem kevés hajléktalant. A program sikerével első ránézésre mindenki jól járna.

A lengyel hajléktalanoknak pénzt, munkalehetőséget és egészségügyi ellátást ígérnek, csak menjenek haza a német fővárosból. A sikerben érdekeltek egyfelől Berlin vezetői, akik attól tartanak, hogy jövőre már elérheti az 50 ezret a hajléktalanok száma a német fővárosban.

Az utcán élők között feltűnően sok a kelet-európai, kiváltképpen a lengyel állampolgár, nem csoda, hogy a varsói kormány is beszállt, alapot létesítve a német földön élő lengyel hajléktalanok hazahozatalára.

KÜLFÖLDI MUNKALEHETŐSÉGEK EGY HELYEN

A Barka nevű lengyel humanitárius alapítvány kiterjeszti tevékenységét a német fővárosra is, ahol együttműködik majd a kimondottan a hajléktalanok felkarolására létesített Gangway és Klik nevű német szervezettel.

Ezek ugyanis már pontos ismeretekkel rendelkeznek, hogy melyik városrészben található a legtöbb lengyel hajléktalan, akiket a Barka Berlinbe küldött munkatársai megpróbálnak majd rábeszélni a hazatérésre – jelentette az InfoRádió németországi tudósítója.

A pénz mellett az ajánlat része a lengyelországi munkalehetőség és az azzal járó betegbiztosítás.

Berlinbe? Minek?

(Fotó: pixabay.com/ales_kartal)

Share.

About Author

Leave A Reply