Már csak a teázás és az ima maradt

0

Klasszikus brit megoldást talált az anglikán egyház a Brexit körül kialakult helyzet kezelésére. Az egyház vezetői azt javasolják a híveknek, hogy egy tea mellett cseréljenek eszmét és imádkozzanak az Egyesült Királyságért március 30-án, a brit európai uniós tagság tervezett megszűnésének másnapján.

A canterbury-i és a yorki érsek által támogatott javaslat célja, hogy „az emberek gyűljenek össze és beszélgessenek el egy csésze tea mellett, imádkozzanak az országunkért és a jövőjéért” – fejtette ki közleményében az anglikán egyház.

KÜLFÖLDI MUNKÁK A HATÁRÁTKELŐN

Akinek nem lenne ötlete, miről szóljon a beszélgetés, annak témákat is feldobtak: „Milyen hatása volt a Brexitnek a családi és baráti kapcsolataikra?”, „Mi az a három fő közös pont, amelyre támaszkodhatunk, hogy jobb közösségként és nemzetként jobb jövőt építhessünk?”.

„Egy évszázad múlva ilyenkor az egyház felteszi majd magának a kérdést, hogyan reagált ebben a nemzetünk és országunk számára végzetes pillanatban. Azok vagyunk, akik az ellenségesség és a széthúzás gerjesztésén vagyunk?” – tette fel a kérdést Justin Welby, Canterbury érseke.

Az anglikán egyháznak Angliában és Walesben megkeresztelt mintegy 25 millió híve van. A 2016-os népszavazáson a britek 52-48 arányban szavaztak a kilépésre, és az akkor kialakult ellentétek egyre csak mélyültek az eltelt időben.

Share.

About Author

Leave A Reply