Már a brit kormány is számol az újabb Brexit-népszavazással?

0

Elszólta magát egy tévéműsorban a brit kormány egyik minisztere, aki azt mondta, ha Theresa May brit kormányfő Brexitről szóló tervét nem fogadja el az EU, akkor második népszavazásra kényszerülhet Theresa May.

Márpedig egy második referendum oda vezethet, hogy végül egyáltalán nem lép ki az Egyesült Királyság az EU-ból – mondta Mel Stride államháztartásért felelős miniszter.

Ha nem szándékos szivárogtatás volt, akkor a miniszter rendesen alávágott Theresa May eddig hangoztatott stratégiájának, mely szerint szó se lehet második népszavazásról és ha az úgynevezett Chequers-terv nem működik, akkor megállapodás nélkül lépnek ki az Európai Unióból.

KÜLFÖLDRE MENNÉL DOLGOZNI? KATTINTS IDE!

A kijelentés jó kis muníciót adott az új népszavazást követelőknek, valamint az uniós bennmaradás híveinek (közéjük tartozik Sadiq Khan londoni polgármester is).

A júliusban bemutatott terv lényege, hogy Theresa May az áruforgalom terén belemenne a szabadkereskedelembe az EU-val, de a szolgáltatásoknál már nem, illetve egy közös szabálykönyvet szorgalmaz az EU27-tel, hogy a kereskedelmi akadályok minél kisebbek legyenek a brit kilépés után – emlékeztet a Portfolió.

A terv lényegében mazsolázna az uniós egységes piac négy alapvető szabadságjogából (áruk, szolgáltatások, tőke és munkaerő szabad áramlása), amit az EU nem fogad el.

Sírva röhögős: brit politikusok a Brexitről

(Fotó: pixabay.com/fill)

Share.

About Author

Leave A Reply