Már biztos, hogy nem kell nyelvvizsga a felvételihez

0

A kormány bejelentette, hogy nem lesz kötelező követelmény a nyelvvizsga a felsőoktatásba való felvételnél.

A Miniszterelnökséget vezető miniszter a Kormányinfón jelentette be, hogy a kormány korábbi döntése ellenére mégsem lesz kötelező elvárás a főiskolákra, egyetemekre jelentkezők felé a nyelvvizsga megléte.

„Mi senkit nem szeretnénk a felsőoktatástól távol tartani, de a magyar fiatalok nyelvtudása nem tartozik a legjobbak közé az Európai Unióban, hogy finom legyek” – fogalmazott Gulyás Gergely.

HATÁRÁTKELŐ A
YOUTUBE-ON
ÉS A SPOTIFY-ON IS!

Korábban több érintett szervezet is javasolta, hogy nyelvvizsga hiányában ne lehessen a felsőoktatásba bejutni. Akadnak köztük olyanok is, amelyek most már ellene vannak a kötelező nyelvvizsgának.

A napokban az Innovációs és Technológiai Minisztérium javasolta a kormánynak, hogy ne legyen kötelező a nyelvvizsga a felvételihez. A minisztérium a javaslatot a HÖOK-kal és más szervezettekkel való egyeztetés után terjeszti be.

A magyar kormány 2014-ben állt elő azzal a javaslattal, hogy a versenyképességi célok elérése érdekében a felsőoktatásba való felvételnek 2020-tól legyen feltétele egy középfokú nyelvvizsga megléte.

Februártól lehet jelentkezni külföldi nyelvtanfolyamokra

Share.

About Author

Leave A Reply