Már a szegényeknek szánt élelmiszeradományt fosztogatják

0

Kezd egészen elkeserítő méreteket ölteni a pánikvásárlás több európai országban. Legutóbb egy brit szupermarketlánc egyik üzletében kellett megszüntetni a rászorulóknak szánt élelmiszeradományokat gyűjtő kocsit, mert az emberek egyszerűen kifosztották.

A pánikvásárlás jelenségével már mi is foglalkoztunk, azt is leírtuk, miért ront tovább egy eleve rossz helyzetet. Nem csak azért, mert kifogynak a készletek és mások nem jutnak hozzá (legalábbis addig, amíg nem pótolják, ami egyelőre gyorsan és többségében zökkenőmentesen megy a legtöbb országban), hanem azért, mert ez rossz annak is, aki felhalmoz.

Nick Blackburn pszichoterapeuta szerint az emberek a felvásárlással próbálják „megoldani” az aggodalmukat, csakhogy a boltba érve éppen az ellenkező hatást érik el: a lerabolt polcokat látva még inkább aggódni kezdenek. (A teljes posztot itt olvashatod el.)

KÖVESD A HATÁRÁTKELŐT A
YOUTUBE-ON
ÉS A SPOTIFY-ON IS!

Ehhez képest az angliai Hove városában az egyik szupermarket alkalmazottai kénytelenek voltak megszüntetni a szegényeknek szánt gyűjtőpontot, mert az emberek egyszerűen elkezdték kipakolni belőle a rászorultaknak odatett élelmiszert.

A bolt azt kérte a vásárlóktól, hogy az adományaikat inkább hagyják a pénztáraknál, mert úgy biztosan eljut a leginkább rászorulókhoz.

Némi jó hír, hogy a vásárlók többsége annyira felháborodott az eseten, hogy arra kérte az üzletet, tegyék vissza az eredeti helyére az adománygyűjtő kocsit, ami most ismét a megszokott helyén áll.

A brit élelmiszerbankok arra panaszkodnak, hogy a pánikfelvásárlások miatt a szokásosnál jóval kevesebb adomány jut el hozzájuk, ami rendkívül nehéz helyzetbe hozza az egyébként is nélkülöző embereket.

Miért az olaszokat ütötte meg legjobban a járvány?

(Fotó: pixabay.com)

Share.

About Author

Leave A Reply