Már a román háztartások is többet költenek, mint a magyarok

0

Az Eurostat adatai szerint Magyarország egy főre jutó GDP-je 3 százalékponttal, az egy főre jutó tényleges egyéni fogyasztás pedig 1 százalékkal nőtt tavaly 2017-hez képest.

Ennek akár örülni is lehetne, csakhogy a bruttó nemzeti össztermék (GDP) nem feltétlenül alkalmas a háztartások életszínvonalának kifejezésére. Arra sokkal jobban megfelel az egy főre jutó tényleges egyéni fogyasztás.

HATÁRÁTKELŐ A
YOUTUBE-ON
ÉS A SPOTIFY-ON IS!

Így aztán míg az egy főre jutó GDP tekintetében Magyarország a középmezőny végén áll (71 százalék), addig a másik listán Horvátországgal holtversenyben már csak az utolsó előtti.

Az uniós átlagot 100 százaléknak véve a listát Luxemburg vezeti, 134 százalékkal és Bulgária az utolsó az átlag 56 százalékával. Magyarország és Horvátország 64-64 százalékkal áll, azaz Románia (71 százalék) és Szlovákia (73 százalék) is előttünk van.

A GDP-t alapul vévő listán egy fokkal jobb a helyzet a 444.hu cikke szerint: ott az uniós átlagot 100 százaléknak véve Luxemburg vezet 261 százalékkal, az utolsó helyezett Bulgária (51 százalék), míg Magyarország 71 százalékkal áll.

Miért ragadtunk Magyarországon?

Share.

About Author

Leave A Reply