Már a nagy kórházakból is rengeteg orvos hiányzik

0

Abban semmi újdonság nincs, hogy a magyar egészségügy egyik legnagyobb problémája az orvosok elvándorlása. Az azonban mégis elgondolkodtató, hogy egészen nagy, megyeszékhelyen lévő intézményekben is mennyire súlyos a helyzet.

Az Mfor vette a fáradtságot, hogy végignézze, mi a helyzet a legnagyobb hazai központi intézményeknél az orvoshiány terén. Végigböngészték az intézmények álláshirdetéseit és meglehetősen érdekes és lesújtó képet kaptak.

A szakorvoshiány érthető okokból főként a nyugat-magyarországi régiót érinti, hiszen onnan viszonylag könnyebb akár ingázva is átjárni Ausztriába dolgozni.

HATÁRÁTKELŐ, YOUTUBE ÉS TE

A Zala Megyei Szent Rafael Kórházban például 25 szakorvos hiányzik, Kaposvárott és Tatabányán pedig 24-24. Székesfehérváron sem túl jó a helyzet, ráadásul ott is igaz az, hogy nem csak egészségügyi alkalmazottat nem találnak, de karbantartót, szerelőket, takarítókat sem.

Vagyis a probléma bizonyos helyeken nemcsak a betegellátást lassítja és teszi nehezebbé, de a megfelelő kórházi körülmények biztosítását, a mindennapos működést is.

A megyeszékhelyeken működő kórházakban összesen 183 betöltetlen szakorvosi helyet számolt össze a lap, a részletes grafikont itt nézhetitek meg.

Újabb kiváló kutató lesz határátkelő

Share.

About Author

Leave A Reply