Már a hajósok is elmentek

0

A Hableány tragédiája sok mindenre rávilágított, egyebek mellett arra is, mekkora hiány van Magyarországon tapasztalt kapitányokból. Az ok nem meglepő: a nyugati országok egyszerűen elcsábítják őket.

Ennek következményeként a magyar cégek sokszor a már nyugdíjas szakembereket hívják vissza dolgozni. Azokat a hajóvezetőket, akiknek megfelelő a szaktudásuk, a nyugati cégek akár háromszor több fizetésért csábítják el – mondta a Világgazdaságnak a Személyhajósok Szövetségének főtitkára.

HATÁRÁTKELŐ A
YOUTUBE-ON
ÉS A SPOTIFY-ON IS!

Horváth Imre hozzátette, a hiány egész Európában megfigyelhető, olyannyira, hogy már személyzet sem nagyon akad, így a hajók sem mindig tudnak elindulni.

A nyugati országokban egy tapasztalt hajóvezető minimum négyezer eurót (átszámítva 1,3 millió forint) kap havonta, miközben itthon a hasonló felkészültségű szakemberek átlagbére csupán 350-500 ezer forint.

Ebből adódóan a nyugat-európai vizeken, elsősorban a Rajnán és a nagyobb francia folyókon, több száz magyar hajóvezető dolgozik, itthon viszont az aktív szakemberek száma csak 300-400-ra tehető.

Határátkelő Klub!

El tudnád képzelni magad digitális nomádként? Vagy nem tudod elképzelni, de érdekel az életforma? Esetleg csak beszélgetnél egy jót kötetlenül? Gyere el szeptember 24-én kedden 18 órától a Prosit Buda Bistróba a budapesti Móricz Zsigmond körtéren és beszélgess két tapasztalt digitális nomáddal, Vigh Borival és Majsai Richárddal!

További részletek itt!

Share.

About Author

Leave A Reply