Már 520 milliárd forintot kapott Magyarország az EU-tól a koronavírus elleni harcra

0

Az Európai Unió 37 milliárd eurós Koronavírus-reagálási befektetési kezdeményezéséből Magyarországnak eddig közel 1,5 milliárd euró (azaz 520 milliárd forint) jutott.

A kohéziós ügyekért felelős uniós biztost Ujhelyi István MSZP-s EP-képviselő kérdezte meg arról, mekkora segítséget nyújtott az Európai Unió eddig Magyarországnak a koronavírus elleni harcban.

Mindezt azután, hogy Orbán Viktor miniszterelnök péntek reggel az állami médiában azt mondta, hogy az Európai Unióról, hogy „„ha már segíteni nem tudnak, mert nem tudnak, akkor legalább ne akadályozzák a magyarokat a védekezésben”.

„Kínától és a Türk Tanácstól kaptunk segítséget. Így áll ebben a pillanatban a helyzet. Ettől mi még maradunk az EU tagjai. Ez az otthonunk, de látni kell, hogy most nem innen jön a segítség” – tette hozzá a magyar kormányfő.

KÖVESD A HATÁRÁTKELŐT A
YOUTUBE-ON
ÉS A SPOTIFY-ON IS!

Ehhez képest az Európai Unióban jelenleg 37 milliárd euró áll rendelkezésre az úgynevezett Koronavírus-reagálási befektetési kezdeményezésben, amiből Elisa Ferreira kohéziós ügyekért felelős uniós biztos szerint Magyarország összesen 5,6 milliárd eurót (2000 milliárd forintot) hívhat le.

Ebből az összegből 1,468 milliárd euró (ez 520 milliárd forint) már a Magyar Államkincstárnál van.

Ingyenes szállással marasztalná Ausztria a magyar ápolókat

(Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

Share.

About Author

Leave A Reply