Mamma Mia! avagy a svédek és az Abba

0

Nem feltétlenül kell, hogy az ember szíve csücske legyen az Abba, azt viszont nem lehet nem elismerni, hogy a poptörténelem egyik legsikeresebb együtteséről van szó. Amint az már ilyenkor lenni szokott, jött a musical, a film, a múzeum, és még nincs vége – miként arról Stockholmból a Bezzeg a svédek blog szerzője, Bandirepublic beszámolt.

„A svéd kreativitás nem ismer határokat. 2017-ben megnyitották a Mamma Mia – The Party című dolgot Stockholmban, és a londoni helyszín is hamarosan elérhető!

De mégis miről van szó?

A film és a belőle készült musical (ezt el is felejtettem mondani, de természetesen ilyen is volt) hangulatát élheti át a kedves vendég a saját bőrén. Gyakorlatilag részese vagy a történetnek, szerepelsz benne miközben a finom görög ételeket felszolgálják az asztalodnál.

Nem tudom, mennyire hangzik ez jól? Nekem nem lenne elég arra, hogy mindent eldobva rohanjak jegyet venni 1340:- korona értékben (ital nincs benne az árban) és az asztal tetején táncolva tomboljak a Mamma Miára.

Szívesen élnél külföldön, de nem találtál még munkát? Keress a Határátkelőn!

Aztán az élet úgy hozta, hogy mégis oltári jót buliztam Nikos tavernájában, amit Stockholmban a Gröna Lund fedőnevű vidámparkban építettek föl.

Az kérem úgy volt, hogy a rendes éves céges napok témája a nyár volt – látszik, hogy a svédeknek van humoruk, hiszen a legsötétebb januárban gázolunk derékig, amikor ezeket a sorokat írom.

Minden rendezvényen homok, beach röplabda, ajándék Ray Ban napszemüveg; tényleg kitettek magukért. A rendezvénysorozat fénypontja mindig a gálavacsora az utolsó este. A helyszín meglepetés volt, csak a dress code-ot tudtuk: mindenkinek a legjobb nyári ruhájában kellett jönnie – ismétlem a svéd januárban.

Szóval nem voltam feldobva, de örömmel konstatáltam, hogy a Mamma Mia! The Party-ba érkeztünk. Zártkörű volt a rendezvény, de a kolleganőm szerint pontosan ugyanazt a műsort kaptuk, mint egy átlagos este bármely vendég.

Egy finn kolleganőmmel ültünk egymás mellett, mindketten igen szkeptikusak voltunk az Abba téma iránt, de be kell vallanom, hogy igen hamar sikerült elengednem magam, és fülig érő szájjal néztem az egyébként elég profi show-t.

Lehet, hogy a tömegpszichózis áldozata lettem csupán, de ki tudna érzéketlen maradni 300 svéd őrjöngésére, miközben 1 méterre tőlem tolják élőben az Abba örök slágereit?

Aztán az is lehet, hogy csak a hummusz és a joghurtos padlizsánsaláta vette el az eszemet, de ezzel a két dologgal engem mindig könnyű lefegyverezni.”

A teljes posztot itt találjátok.

Tíz svéd szokás, amit átvehetnénk

(Fotó: instagram.com/mammamiatheparty)

Share.

About Author

Leave A Reply