Májusi hó aranyat ér (vagy nem)

0

Miközben mi Európában azt nézzük, 15 vagy 25 fok van-e, Kanadában még ilyenkor, május közepén is durvább a helyzet. Dél-Ontarióban például mostanában nincs szerencséjük az ott élőknek (köztük a Juharszirup szerzőinek), mert sarkvidéki levegő köröz a magasban, ami erősen lehűtötte az amúgy sem túl combos tavaszi hőmérsékletet.

„Tegnap délutánra már gigászi 10 fokra emelkedett a hőmérséklet, ezért a családunk jó kanadaihoz méltóan sétált egyet a közeli erdőben, majd én még bicajozni is elmentem a csepegő esőben.

Ehhez képest amire ma reggel ébredtünk, az még a mi gyomrunkat is megfeküdte.

HATÁRÁTKELŐ A
YOUTUBE-ON
ÉS A SPOTIFY-ON IS!

A szomszéd kislány reggel kiment szánkózni a domboldalra, a kollegák meg reggel 8 órakor hóemberes képeket osztanak meg a vállalati chaten. (Mikor építették? Felkeltek ezért korábban?)

Mi éppen tegnap pakoltuk el a téli ruháinkat, de ez úgy sem számít, mert március vége óta egyikünk sem hajlandó télikabátot felvenni, inkább húzunk még egy pulcsit a vékonyabb tavaszi kabátunk alá.

De nagyon nem kell a májusi havazáson meglepődni, Waterloo éppen a Snowbelt határán van, bármikor eshet váratlan hó a Nagy Tavak óriási vízfelülete miatt, ha a hőmérsékleti és a szélviszonyok ezt lehetővé teszik. És most éppen ilyen időszak van.”

Akinek van idegrendszere további havas képekhez, az ide kattintson!

Kanadai hétköznapok: bevásárlás

Share.

About Author

Leave A Reply