Majdnem félmillió bevándorló Magyarországon

0

Méghozzá az ENSZ a tavalyi állapotot rögzítő adatai szerint. A rendszerváltás idején ez a szám még csak 300 ezer volt. Egy szuper interaktív térképen azt is megnézhetitek, melyik országban mennyi magyar él!

Az ENSZ adatai szerint jelenleg a Földön 243 millió olyan ember él, aki elhagyta szülőhazáját és legalább egy éve választott hazájában lakik, ami azt jelenti, hogy a világ lakosságának 3,3 százaléka migráns – írja a napi.hu.

A legtöbb bevándorló, 46 millió, az Egyesült Államokban él, legtöbbjük, több mint 12 millió fő, Mexikóból érkezett. Érdekesség, hogy legalább kétmillió kínai is él az országban, míg indiaiból 1,9 milliót számoltak.

Amennyiben a kontinenseket nézzük, úgy Európa (egészen pontosan az Európai Unió) vezet 76 millió bevándorlóval. A legtöbben, 12 millióan Németországban helyezkedtek el, közülük 1,9 millió lengyel, 1,6 millió török és mintegy egymillió orosz.

Tízezer kínai Magyarországon

Magyarországon a statisztika szerint tavaly 450 ezer bevándorló élt, a legtöbben, mintegy 200 ezren Romániából érkeztek. Innentől nagy leszakadás jön, hiszen Szerbiából 40 ezren, Ukrajnából és Németországból 30 ezren, míg Szlovákiából 20 ezren választották Magyarországon új hazájuknak. Az ENSZ adatai szerint legalább 10 ezer kínai is él az országban

Ami a magyar határátkelőket illeti, közülük Németországban 170 ezer, az USA-ban 80 ezer, az Egyesült Királyságban 60 ezer, Kanadában 40 ezer, Oroszországban, Svédországban és Ausztráliában 20 ezer él.

Az interaktív térképet itt találjátok, érdemes megnézegetni, jó móka kattintgatni kicsit!

Share.

About Author

Leave A Reply