Magyaros találkozások külföldön

0

Márpedig magyarok mindenhol vannak – szól a mondás, amivel nehéz lenne vitatkozni, mert magyarok tényleg mindenhol vannak. A Végtelen… talán blog szerzője és családja legalábbis a világ számos pontján találkozott már magyarokkal – néha nem a legkellemesebb körülmények között.

„Eddig itt, Firenzében két kéregető koldussal találkoztunk, akik magyarok voltak, meg egy magyar családdal, akik szintén a környéken laktak. Velük nagyon jól elcsevegtünk, de kiderült, hogy 2 év után épp hazaköltöznek két héten belül, szóval hiába az ismeretség.

Egyébként itt van magyar szak az egyik egyetemen (rengeteg egyetem van!) és van egy magyar egyesület is, ahová még Gyöngyösön keresztül kerültünk és tök jó volt, mert akkoriban költöztünk ide és tök jó volt félig magyar családokkal találkozni, és dumálni, hogy milyen is itt és mit hogyan kell intézni. Ráadásul az egyik kisgyerek még diabos is, szóval ez aztán tényleg különleges egybeesésnek tűnik.

Kanárin néha találkoztunk magyarokkal. Amikor homokszobroztunk, azaz abból éltünk, hogy egy barátunk épített egy bazinagy homokszobrot a tengerpartra, mi meg minden nap kimentünk és egész nap kicsit csinosítgattuk és közben kitettünk egy kis tányért és az emberek meg adakoztak és dumáltak velünk.

Közel 1000 külföldi állásajánlat vár a Határátkelőn egyetlen kattintásra

Na, amikor ebből éltünk (kb. 3-4 hónapon át), akkor volt, hogy jöttek magyarok arrafelé. Gyanúsan közelített egy család, akit nem a szobrunk érdekelt, hanem a tányérunk tartalma.

– Odanézz, még papírpénzük is van! Hogy lejmolnak ennyi pénzt össze, bazdmeg? – mondta a nagy hasú férfi a feleségének.- Na ne má’! – mondta a nő és közelebb lépett. – Én is felfogadok ilyen csicskásokat és akkor nekem gyűjthetnek! – folytatta a nő.

Ekkor komolyan elgondolkodtam, hogy mondjam-e, hogy Jó napot… vagy inkább ne. De míg a döbbenetemmel nem tudtam mit kezdeni, ők elhaladtak mellettünk. (…)

Amikor Gran Canarián a boltokban dolgoztunk, szintén találkoztunk magyarokkal. Egy luxus ruhaboltban dolgoztam két hónapig, hogy megtanuljak spanyolul és hogy legyen némi pénzünk. (…)

Itt volt egyszer egy irtóra bunkó házaspár, a férfi rögtön leült a bolt közepén lévő fotelekre és fennhangon, magyarul szidta a boltot, a ruhákat és kábé mindent elmondott mindennek.

Halkan odasúgtam a munkatársamnak, a perui Rossi barátnőmnek, hogy ők magyarok és kigúvasztottam a szemem. A feleség nézegette a ruhákat, de a fickó olyan ellenszenves volt, hogy nem volt merszem megszólalni magyarul…”

Ha kíváncsi vagy a bangkoki találkozásokra is, akkor olvasd el az eredeti posztot!

Szívesen kalandoznál külföldön, de kellene hozzá egy jó állás? Válogass itt!

Share.

About Author

Leave A Reply