Magyarországon lenne a leggyengébb a demokrácia az EU-ban?

1

A Freedom House legfrissebb jelentése szerint bizony ez a helyzet. A civil szervezet szokásos, a demokrácia és a szabadságjogok állapotáról szóló dokumentuma elég elkeserítő képet fest a magyar viszonyokról.

A Freedom House szokásos éves jelentéséből kiderül, hogy az Európai Unió tagállamai közül már Magyarországnak a legalacsonyabb pontszáma, egészen pontosan 72 a maximális 100-ból. A következő, azaz második legrosszabb helyezett Bulgária 80 pontot szerzett.

A bolgárok után a románok (84 pont), a lengyelek (85) és a szlovákok (89) következnek a hvg.hu összegzése szerint. Az Európai Unió 28 tagállamából 16 kapott 90 pontnál többet, maximális 100 pontot Finnország és Svédország ért el.

Közel 1000 külföldi állásajánlat vár a Határátkelőn egyetlen kattintásra

Magyarországot a jelentés még a szabad országok közé sorolja (a következő kategória a részben szabad), de külön is kitérnek rá, hogy Magyarországon egyértelműen egyre rosszabb a helyzet a civil szervezetekkel és az ellenzékkel szembeni fokozódó megfélemlítés miatt.

A Freedom House szerint Magyarországon az állampolgárok egyre inkább tartanak attól, hogy politikai ügyekben véleményt nyilvánítsanak.

A demokrácia állapota világszinten is egyre romlik a jelentés szerint, az elmúlt évtizedben most a legrosszabb a szabadságjogok helyzete.

Ausztriába, Németországba, Svájcba, Hollandiába – külföldre mennél dolgozni? Válogass itt állást!

(Fotó: MTI/Kovács Tamás)

Share.

About Author

1 hozzászólás

  1. “A foglyul ejtett állam : az a társadalmi-politikai jelenség, amelynek során az eseti korrupción túllépve a szervezett alvilág módszeresen próbál befolyást szerezni a közhatalom felső szféráiban annak érdekében, hogy folyamatos hatással lehessen a törvényalkotásra és ennek révén a saját bűnös érdekeinek megfelelő szabályrendszereket hozzon létre.”
    Forrás: Wikipedia

    u.i: ha a polgárok ezt eltűrik, “a magyar polip” elfajulhat az ukrán minta alapján: megindulhat a üzleti tulajdonok kiszemelése és törvénymódosítással ellehetetlenítés, majd állami rekvirálás.

    Ha a polgári társadalom nem ellenkezik, mindent elvehetnek. “migráns, gonosz Brüsszel, Soros, vagy nemzeti szósszal” öntik le teljesen mindegy.

Leave A Reply