Magyarországon hamisíthatták a szerb határátkelők iratait

0

A szlovák kormány szerint a Szerbiából Szlovákiába érkezett vendégmunkások némelyikét átverték. A legtöbb gondot az ideiglenes munkát kínáló munkaközvetítő ügynökségek okozzák.

Ján Richter szlovák munka-, szociális, és családügyi miniszter mindemellett azt állítja, a szerb munkások engedélyeit Magyarországon hamisították, azaz „megvezették a Szlovákiában dolgozó szerbek többségét”.

A szóban forgó ügynökségek a szerb állampolgárok szlovákiai munkavállalásához szükséges iratokat hamisítanak. Példaként a Largo Slovakia céget említette, amely Magyarországon Largo Hungary, Szerbiában pedig Largo Plus Serbia néven alapított leányvállalatot. Az interneten elérhető információk szerint a Largo Hungary Kft. 2015-ös árbevétele 618 millió forint volt.

„Információink szerint a cég legkevesebb 680 munkás Szlovákiába érkezését intézte. Mindenekelőtt a galántai Samsungnak toboroztak alkalmazottakat úgy, hogy Magyarországon meghamisították az itteni társadalombiztosítás megkötéséhez szükséges irataikat” – vázolta az InfoRádió tudósítása szerint Ján Richter.

Ne hagyd magad becsapni, keresgélj a Határátkelő külföldi állásajánlatai között!

A pozsonyi találkozón a szlovák és a szerb munkaügyi miniszter megegyezett abban, hogy szorosabbá fűzik az egymás közti kommunikációt. „A tárgyalások szükségességét az indokolta, hogy egy nyilatkozatban vagy bővített memorandumban lefektessük annak az eljárásnak a szabályait, amely a Szerbiából Szlovákiába érkező vendégmunkások mozgását szavatolja” – fejtette ki a szlovák tárcavezető.

Alexandar Vulin rámutatott, hogy azok a szerb munkavállalók, akik külföldre vándorolnak a jobb megélhetés reményében, gyakran azt sem tudják, hová mennek, és az adott országban mi vár majd rájuk.

„Feketén dolgoznak, nincs társadalombiztosításuk, s ezzel nemcsak Szerbiának, hanem a többi európai országnak is ártanak” – fogalmazott Alexandar Vulin.

Share.

About Author

Leave A Reply