Magyarország még mélyebbre süllyedt

4

Dániel immár fél évtizede él Bécsben, és ha azt írjuk, nem bánta meg, hogy egészen fiatalon kiköltözött, akkor még nem írtunk semmit. Vajon visszatérne-e Magyarországra?

„Napra pontosan ma van öt éve, hogy határátkelő lettem. (…) Megérte kijönni, mert a dolgaim úgy alakultak, ahogy terveztem, tudtam és tudok egyről a kettőre jutni, tudok előre tervezni, s nem érzem úgy, hogy bármiben hiányt szenvednék” – írta a Velvetnek.

„Mindenhez, ami szerettem volna elérni, elég voltam én, nem kellett egy jó helyen levő ismerős, vagy valaki, aki ’okosba’ majd megoldja nekem. Lettek itt is nagyon közeli barátaim, akik nem egy nehéz napomon segítettek át, és előbb tették fel a ’mi újság veled?’ kérdést, mint azok, akikkel azelőtt otthon együtt nőttem fel” – tette hozzá.

Ausztriai munkalehetőségek a Határátkelőn egyetlen kattintásra

A jövő persze nagy kérdés, de Dániel állítja, esze ágában sincsen visszaköltözni Magyarországra.

„Nem mennék haza, mert Magyarország az akkori állapotokhoz képest meg mélyebbre süllyedt, mindaz, ami akkor elűzött otthonról, nem lett egy hajszálnyit sem jobb, sőt egy sor új bicskanyitogató intézkedés történt, melyek bár rövid hazalátogatásaim idején nem annyira, de hosszabb otthon töltött idő alatt hamar szembeötlenek” – hangsúlyozta.

Dániel szerint az öt év gyorsan elrepült, ezalatt ő rengeteget tanult, és nem csak a nyelvet, hanem a szakmát is. „a kezdetkor csak elméleti tudással felvértezett egyetemista voltam, de ma már odaülhetek egy addig ismeretlen projekt elé, és nagy valószínűséggel nem fog beletörni a bicskám”.

Ausztria nagy előnye a kiszámíthatóság, így a családalapítás elé is bizakodva tekint, mint írta: „minden esélyem megvan rá, hogy a következő évek is sikeresek legyenek”.

Rémálom Magyarországon 2017

Share.

About Author

4 hozzászólás

 1. Gyáva Dánielnek nincs hazája.
  Danikám ha te nem teszel érte, akkor ugyanúgy senki nem fog. Keine Beschwerde öreg!
  mit ríssz itt, koptatod a szád, Ha
  Nem Teszel Magyarországért SEMMIT!!!
  Lelépni könnyű öreg,
  de ezzel nincs megoldva semmi.

  • PETER, te mit teszel Magyarorszagert, ha meg lehet kerdezni? Orulj annak, hogy van, aki ahelyett, hogy megtort munkanelkulive valt volna, osszeszedte magat es ugy boldogult, ahogy tudott. A cikk annyit ir, hogy bejott es jobb, mintha Magyarorszagon rontana a foglalkoztatottsagi statitsztikat, persze friss diplomaskent mindig (vagz legalabb neha) lehet egy utcaseproi allast talalni, mint kozmunkas es emellett gondolnad, hogy valamit lehetne Magyarorszagert tenni? Aprilisban a fulkeben egy ellenforradalmat esetleg, a jelenlegi rendszerben a kritikus tomegen innen jobb befogni szajat, behuzni farkat, ha nem akar ehen pusztulni a magyar Magyarorszagon. Esetleg Te egy masik Magyarorszagon laksz?

   • Paprikát őrlünk haver, Paprikát! De nem kínait,, Kalocsait! :’D

    Ganz liebe Grüße kelet-európából ahol gyönyörűen fordítom német tudásom a társadalom javára.

 2. Dániel! Jól tetted, hogy itt hagytad ezt a trágyadombot. Ne foglalkozz a köpködő magyarkodókkal, a többségük valójában megalkuvó, ostoba és hitvány. Nekik pont jó ez a bűzös dagonya.

Leave A Reply