Magyarország egy sikergyilkos hely

0

Mi is megírtuk korábban, hogy Náray Tamás ismét határátkelő lesz. Azért ismét, mert a neves divattervező a 80-as években élt már Párizsban, majd a rendszerváltás idején hazaköltözött.

Február elején a Facebookon arról számolt be, hogy ismét külföldre készül. Akkor azzal indokolt, hogy „körbeértek a szobán” és nem akartak még egyszer körbemenni. Aztán kicsit körbenéztek és amit láttak, az már nem volt az ízlésük szerint való.

„Ahogy mondani szoktam, amíg élünk bármi megtörténhet. Ezúttal új országban, új utakon, ami vélhetőleg semmiben sem emlékeztet majd a múltra” – fogalmazott februárban.

Most a Magyar Narancsnak beszélt részletesebben döntéséről. Mint mondta, döntésének inkább praktikus okai vannak, mint érzelmiek vagy politikaiak, de az utóbbiak is közrejátszottak.

KÖVESD A HATÁRÁTKELŐT A YOUTUBE-ON IS!

„Egyre több lett a zavaró részlet körülöttem, a közhangulat és a kommunikáció is rossz irányba változott. Nemcsak a vallási vagy a szexuális irányultsággal kapcsolatos megjegyzések zavarnak, ugyanígy rossz érzésem van, ha megépül például egy középület, és nem gondolnak a kerekesszékesekre, idősekre” – fogalmazott Náray Tamás.

„Én úgy nevelkedtem, hogy kultúremberek közötti beszélgetésben van öt téma, amit nem hozunk elő. A származás, a vallás, a politikai hovatartozás, a magánélet és a pénztárca. Nálunk viszont csak ez az öt téma van napirenden. Mennyiben tartozik rám – hacsak nem akarod kifejezetten megosztani velem, és még akkor sem vagyok köteles meghallgatni –, hogy apád hottentotta volt vagy viking?” – tette fel a kérdést.

„A klasszikus értelemben nincs diktatúra nálunk. Ha tetszik, ha nem, be kell látnunk, hogy több millió embernek, vagyis talán a többségnek, ez, ami van, nagyon is megfelel. Ahogy a gyűlölködés kultúrája is. A regnáló hatalom ugyanis egyenesen felhatalmazza a tömeget a gyűlöletre” – fogalmazott Náray Tamás.

A divattervező szerint „hagyni Koncz Zsuzsa fejére Dávid-csillagot festeni ugyanaz, mint kitenni plakátra Soros Györgyöt”. Ma már azt is látja, miért utálták oly sokan Magyarországon: azért, mert megvalósította az álmait. „Nézz körül! Magyarország egy sikergyilkos ország” – mondta.

Náray Tamás (ismét) határátkelő lesz

(Fotó: Náray Tamás – Nararte hivatalos Facebook oldala)

Share.

About Author

Leave A Reply