“A magyarok önzőbb célokért dolgoznak”

0

Dávid története klasszikus határátkelős sztoriként kezdődött, hiszen 2014-ben egyetemistaként kezdett Koppenhágában. Esete mégis annyiban talán eltér sok más sorstársáétól, hogy ő aztán visszatért Magyarországra.

Dávid sztorijának már az eleje is érdekes, hiszen úgy kezdődött, hogy gyerekkori jó barátja ki akarta használni, hogy a skandináv államokban nincs tandíj. Dávid elkísérte őt Koppenhágába, aztán az egyik egyetemre ő is beadta a jelentkezését.

„Egyáltalán nem terveztem, de felvettek. Ezután kértem egy félév halasztást, majd a családom teljes támogatásával tudtam kimenni” – válaszolta a HírTV kérdésére.

Végül 2014. január 20-án, szinte napra pontosan négy éve kezdte el az egyetemet Koppenhágában. Amikor végzett, a diploma és a megszerzett tapasztalatok birtokában visszatért Budapestre, és céget alapított. Mint fogalmaz, itt a legapróbb dolgot sem egyszerű elintéznie.

Szívesen kipróbálnád magad külföldön? Válogass több száz állásajánlat közül!

A jelenlegi magyar politikát nem tartja a kornak megfelelőnek. Szerinte maradi és nem rugalmas a rendszer.

„A viszonylagos közvetlenségben hiszek. Az ésszerűség betartásán belül az embereknek beleszólása lehetne a történésekbe. Az ötleteiket is belevihetnék az ország jövőjébe ” – mondta a budapesti informatikus.

Kérdésre válaszolva arról is beszélt, hogy elmegy szavazni április 8-ai országgyűlési választásokra.

„Véleményem van, és folyamatosan változik. Igyekszem, hogy az ne a politikai propagandáktól származzon. Több forrásból, ha létezik, független forrásból tájékozódom a pártok programjairól, ha van olyan” – fogalmazott Dávid.

Dávid hozzátette, sokan személyekre, nem pedig programokra, politikai pártokra szavaznak, amit nem tart XXI. századi európai módszernek.

Szerinte Dániában előbb a közjót nézik az emberek, és csak utána a saját érdekeiket, míg a magyaroknál ez fordítva van, azaz inkább önzőbb célokért dolgoznak.

„Ott az emberek tudnak hosszú távon gondolkodni. Egyes kérdésekben egyként, egységes társadalomként gondolkodnak” – tette hozzá Dávid, akinek barátai többsége külföldön él. Ők az itthoni oktatási rendszer és a kilátástalan gazdasági helyzet miatt választották a határátkelést.

Az informatikus hozzáfűzte, ettől függetlenül mindannyian szeretik az országot, Budapestet különösképp.

Szívesen élnél külföldön, de nem találtál még munkát? Keress a Határátkelőn!

(Fotó: pixabay.com/faverzani)

Share.

About Author

Leave A Reply