Magyarok a brüsszeli no-go zónában

0

A magyar kormány szerint Brüsszel egyik kerülete, Molenbeek egyike a no-go zónáknak, vagyis azoknak a helyeknek, ahol a bevándorlók már annyira átvették a hatalmat, hogy a rendőrség sem meri betenni a lábát. Az Eurológus oldal viszont betette, mi több, videót is forgatott ott. Ezt találta.

Molenbeekben lakott a tavaly novemberi párizsi terrortámadás néhány elkövetője, ugyanakkor a mindennapi életben nyoma sincs félelemnek. Az ötven éve a kerületben élő polgármester, Francoise Schepmans szerint „elhitetni azt, hogy egyes városokban, kerületekben szükségszerűen bonyodalmakat okoz, hogy sok a bevándorló, teljesen félrevezető üzenet, mert nem ez a valóság”.

A polgármester azt mondta, a rendőrség bárhová, bármelyik kerületbe eljut, nincsenek jogon kívüli zónák. Nehézségek persze vannak, mert Molenbeek egy szegény kerület, így korlátozottak a lehetőségei is, viszont sok a kulturális intézmény, egy fiatal család jó életet élhet ott.

Magyarok is laknak a negyedben, decemberben költöztek oda, Éva és Lehel több mint 5 éve él Brüsszelben. Éva azt mondta, nem érzi kevésbé biztonságosnak, mint más kerületeket, ahol eddig lakott.

Kövesd a Határátkelőt az Instagramon is, ahol sok érdekes képet találhatsz!

„Egy Bukarestben lepukkant, vagy no-go zónának tekinthető negyedben sokkal rosszabb a helyzet” – fogalmazott a Brassóban felnőtt Lehel, aki szerint például Bukarest egyes kerületeiben kevésbé érzi magát biztonságban, mint Molenbeekben, pedig ott ő van otthon.

Rengeteg a párhuzam az otthoni lepukkant iparvárosokkal, falvakkal – mondta Lehel, aki szerint a jelenség ugyanaz, „csak itt rá lehet fogni, hogy fejkendős a néni, meg arabul beszél a fia”.

Az ottani marokkói származású idősebbek olyanok, mint amilyen az erdélyi falusi rokonság, elsősorban a valláshoz, az emberekhez, az élethez való hozzáállás tekintetében – mondta Lehel.

Érdemes egyébként megnézni a videót, már csak azért is, mert szóba kerül az is, kinek kell kihez alkalmazkodni.

Share.

About Author

Leave A Reply