A magyarok a Brexitet is megoldják

0

Egyre bonyolódik a helyzet a britek uniós kilépése körül. Egyre biztosabbnak tűnik ugyanis, hogy egyetlen átmeneti periódus nem lesz elegendő. És itt jön képbe egy magyar javaslat.

A magyar elképzelés szerint ugyanis már nem csak egy, hanem rögtön két átmeneti időszakról lenne szó a Brexit kapcsán. A vita leginkább azon van, hogy már most dönteni kellene ezekről vagy ráérnek később visszatérni az elsőt meghosszabbító második időszakról.

Az első átmeneti időszak a 2019. március végi uniós kilépés és 2020 vége között lesz, a kérdés most az, hogy meg lehessen-e hosszabbítani ezt a periódust – írta a Financial Times (FT) nyomán a napi.hu.

A döntésen nagyon sok pénz múlik, mivel ha az Egyesült Királyság tovább marad az egységes piac része, akkor továbbra is fizetnie kell az uniós büdzsébe.

Mutass be a Brexitnek! Válogass angliai álláslehetőségek közül!

A brit pénzügyi lap szerint a magyar kormány vezette elő azt az ötletet, miszerint az átmeneti periódus meghosszabbításával kellene garantálni, hogy a szigetország semmiképpen se „zuhanjon ki” az EU-ból.

Az ötletet egyelőre határozottan ellenzi Franciaország és Németország, ezért nem valószínű, hogy belekerül a tárgyalásokkal kapcsolatos uniós iránymutatás felülvizsgált változatába.

A londoni kormány egyelőre pusztán azt szeretné elérni, hogy az EU foglalja bele a módosított direktívába a 2019 márciusától 2020 végéig tartó átmeneti időszak elfogadását. Úgy tűnik, ez ellen senkinek sincs kifogása.

Ez alatt az idő alatt az Egyesült Királyság összesen nagyjából 20 milliárd eurót tolna be a közös uniós büdzsébe és a szigetország, illetve az EU vállalatai felkészülhetnének a függetlenség miatt kialakuló új gazdasági környezethez való alkalmazkodásra.

Külföldön keresnél munkát, de még nem találtál? Itt közel 1000 álláslehetőség vár!

(Fotó: pixabay.com/geralt)

Share.

About Author

Leave A Reply