Magyarok a hó alatt

0

Őrületes hó zúdult Európa egyes részeire az elmúlt napokban, olyannyira, hogy például az Alpokban sok helyen annyi hó esett, amennyi általában csak emberöltőnként (sőt, van, ahol 100 évenként) csak egyszer. Ráadásul Ausztria és Bajorország egyes részein további havazást várnak. Ennek kapcsán kértelek meg titeket a Facebookon, hogy küldjetek téli képeket. Érkezett is jó pár, ebből következzen most néhány darab – pár meglepetéssel is közöttük.

Ausztria

Természetesen Ausztriából érkezett a legtöbb kép. Például a nyitóképen látható Róberté, aki azt írta, hogy a Salzburg közeli Obertrum Am See-n 500 méter magasan ő 45 centis havat mért, amiből azóta olvadt is, de esett is hozzá.

Ha már Salzburg közelében járunk, Balázs képe ott készült – nem csekély hómennyiség látható rajta.

Bátor Innsbruckból küldte a következő, nem akármilyen képet.

A szintén ausztriai Griesben -21 C fok volt, amikor Mercédesz ezt a képet lőtte.

Menjünk el Tirolba kicsit, Mónika az Achensee-régióban ezt látta, amikor kinézett a házból.

Ibolya pedig ezt a csodaszép fotót osztotta meg velünk szintén Tirolból.

Németország

Ruccanjunk át kicsit Németországba, azon belül is a bajorországi Letzauba, ahonnan Vilma küldte ezt a képet.

Münchenben pedig Zsuzsa látta ezt az ablakából, amikor kinézett.

Persze nem mindenkinek jutott hó a környéken sem, egy-két napja Gábor még azt írta, hogy 100 km-re sincs az Alpoktól. „Napok óta a hókáoszról olvasok, de itt ma meg 4 fok volt, meg napsütés, meg locs-pocs… szombaton volt egy valamire való hóvihar, azóta züllik az egész tél…”

Lengyelország

Azért Krakkóban is akadt hó rendesen, legalábbis Tamás képéből kiindulva.

Finnország

Kicsit északabbra tartva, Finnországból Barnabás azt írta, hogy kb. egy hete esett ott 25 cm hó (bár a képen el van tolva az útról), azóta csak hideg van de az nagyon.

Svédország

Svédországban az az érdekes, hogy mint Tamás írta, Alvesta környékén még nem volt centiméterben mérhető hó – ami azért lássuk be, kissé meglepő így január derekán.

És most lássunk pár olyan képet, ahol hónak nyoma sincs – figyelem, a vége felé nyugalom megzavarására alkalmas felvétel is akad majd különösen azoknak, akik szeretik a meleget!

Nagy-Britannia

Angliából Attila küldött helyzetjelentést, ott a kép elkészültekor 9C volt, hónak semmi nyoma.

Franciaország

A franciaországi Pornicban sem kell különösebben aggódniuk a kis pálmáknak, hogy a hóban esetleg elfagynak. István fotója.

Spanyolország

“Néhány centiméter ide is eshetne. Tudom, hogy hideg, meg minden, de gyönyörű tud lenni a tél” – írta Anita Barcelonából.

Új-Zéland

Tudjuk még fokozni a gyötrelmeket, Helga ugyanis Új-Zélandról küldte ezt a fotót, ahol most ugye… hát nyár van, mondjuk ki.

De azért, hogy egy havas posztnak mégis méltó befejezése legyen, ezért utolsóként itt hagynám nektek András képét.

Share.

About Author

Leave A Reply