Magyar vagyok külföldön

0

Magyarként külföldön sok mindent megtanul az ember magáról, és a környezetéről is, és még sok minden másról. Mit tanult például az Isztambul infó kilenc éve a török nagyvárosban élő szerzője? Rögtön kiderül.

„Azt megtanultam, hogy sosem fogok töröknek tűnni. És az is biztos, hogy bármennyire tanulom is meg a nyelvet, sose fogok úgy beszélni, mint egy igazi török. Bár az is igaz, hogy bőven van még mit gyakorolni.

Oké, sose leszek 100%-ban török, de nem is hiszem, hogy ez lenne a cél. Szerencsére olyan időszakot élünk, amikor a törököknek semmi bajuk a külföldiekkel.

A törökök amúgy is mindig tolerálták a külföldieket. Sőt! Amikor Európában éppen nagy zsidóüldözések voltak, akkor a törökök befogadták a nagyszámú menekülteket.

Külföldi munkák százai egyetlen kattintásra itt!

A dolgok inkább pont fordítva vannak! Amikor kiderül, hogy külföldi vagyok, és még törökül is beszélek, akkor mindig nagy örömmel fogadnak.

Majd pedig minden alkalommal, de tényleg minden alkalommal, végigfutjuk a szokásos köröket.

Ez amolyan gyors műveltségi vetélkedő, amiben a beszélgetőtárs megmutatja mennyire jól tájékozódott is magyar témában. És ilyenkor szoktak érdekes dolgok is előkerülni, miszerint Budapesten (soha nem Bukaresten) oroszul vagy amerikaiul (nem angolul) beszélnek. Majd összeszámoljuk a híres embereket. Ez érdeklődési körtől függően Puskás vagy Liszt.

Sokan vannak, akik megjárták a Nagy Háromszöget. Ez egy 4-6-napos túra, benne Budapest, Bécs és Prága. És bár kicsit összemosódik, hogy akkor melyik hely melyik is volt, de azért büszkén mesélnek róla.

Utána áttérünk arra, hogy bizonyára tanulóként vagyok itt. Nem, mondom, a gyerekeim tanulnak itt, én már rég túlvagyok ezen. Ó, hát akkor bizonyára a követségen dolgozom.

És ha már így történt, milyen jó, hogy találkoztunk, mert neki van egy ismerőse, akinek minden álma, hogy Amerikába menjen. Nem intézném-e el neki a vízumát??

Nem, én kérem itt házasodtam. Hú, ez aztán az érdekes. Ide jöttem tanulni, és itt találkoztam egy magyar lánnyal. Nem, nem a lány török, és az interneten találkoztunk.

Ezek után indul egy kb. 40 perces beszélgetés, hogy a lány melyik tartományból származik, ott miket látni, enni, stb.. Majd mire a végére érünk lemegy a nap…meg újra feljön… (…)

Tényleg kíváncsi vagyok, eljutok-e majd egy oda, amikor nem kell majd ezeket a köröket lefutni. Amikor nem próbál majd mindenki angolul beszélni velem.

Ezért lesz majd érdekes a 2038 utáni időszak. Ekkor már 30 éve leszek Isztambulban, vagyis régebb óta, mint az a beszélgető partner, amelyik általában a 20-as éveit járja.”

A teljes posztot itt találjátok, érdemes elolvasni!

Share.

About Author

Leave A Reply