Magyar sztár született Indiában

0

Azzal aligha mondunk újat, hogy magyarokkal mindenhol találkozhatunk, ám még ezen belül sem hétköznapi Zsuzsanna története, aki hirtelen igazi sztár lett – Indiában.

India egyik nagy problémája a szemét, olyannyira az, hogy Narendra Modi miniszterelnök meghirdette a Tisztítsd meg Indiát mozgalmat.

Ennek a kezdeményezésnek lett az egyik fő alakja Zsuzsanna Ferrao, aki indiai férjével és két gyerekükkel, Luciusszal (ő 3 éves) és az alig másfél éves Naschával vasárnaponként Vasai meglehetősen lepukkant, szeméttel teli tengerpartját próbálja látogathatóvá varázsolni, általában két zsáknyi szemét összeszedésével.

„Az én országomban nincs tengerpart, de sok a folyó és a tó, amelyek általában tiszták. Már Indiát is a hazámnak tartom, ezért úgy vélem, mindent meg kell tennünk a tisztaságáért” – nyilatkozta Zsuzsanna a Mumbai Timesnak.

A magyar nő négy éve él egyébként Vasaiban, férje, Lisbon azt mondta a lapnak, hogy tisztában vannak vele, egyetlen ember erőfeszítése nem elegendő: „Legkevesebb ezer ember kellene csak ennek a partszakasznak a megtisztításához”.

„Természetesen még több emberre lenne szükség. Az nem elég, ha valaki a himnuszt énekli a színházban, az ország iránti szeretetünket ilyen akciókkal is ki kell mutatni” – tette hozzá Lisbon, aki szerint az emberek néha nevetnek a feleségén, de ők nem foglalkoznak ezzel.

„A feleségem imádja a természetet, és ha ő nem végzi el ezt a munkát, akkor a szemét végül egy másik partszakaszon végzi” – fogalmazott Lisbon.

„Egy külföldi idejön, és feltakarítja az indiai tengerpartot. Szégyellhetjük magunkat. Tanulnunk kéne tőlük” – ezt már egy másik helyi lakos, Ramesh Gharat nyilatkozta a lapnak.

Hát így is lehet.

(Fotó: twitter.com/anilmody)

Share.

About Author

Leave A Reply