Magyar süti a legjobb brit kenyeret

0

Kalaplengetés és gratuláció: hivatalosan is a 2011 óta Nagy-Britanniában élő Nádházi István süti a szigetországban a legjobb kovászos kenyércipót. Pedig nehezen lehetne azt mondani, hogy hatalmas stáb áll mögötte.

Nádházi István és felesége 2011-ben költözött az Egyesült Királyságba (azon belül is Londonba), és bár már Magyarországon is szeretett kenyeret sütni, igazán a szigetországban lett a szakma mestere.

KÜLFÖLDI MUNKÁK A HATÁRÁTKELŐN

Először a fővárosi Gail’s pékségnél dolgozott, majd vidékre, a Dorset megyei Poole-ba költözött, ahol a legendás péknél, Mark Bennettnél folytatta, akivel barátok lettek, míg végül úgy döntött, saját pékséget nyit a Bournemouth-hoz közeli Pokesdownban.

A díjnyertes kenyér

Ebben a mai napig kettesben dolgoznak. „Egyetlen eladó segíti a munkánkat, ugyanakkor a jövő évi terveink között szerepel egy újabb pékség megnyitása, értelemszerűen már több pékkel” – nyilatkozta a Telegraphnak.

Ami a versenyt illeti, az Egyesült Királyságban 2013 óta osztják ki a Világkenyér Díjakat (World Bread Awards) több kategóriában. Így elismerést kap a legjobb ciabatta, a legjobb fehér kenyér, a legjobb gyümölcskenyér, a legjobb kenyércipó. Nádházi István nem csak az utóbbi díjat, de az egész versenyt is megnyerte most.

A termékeket egy 900 (!!) pékmesterből álló zsűri bírálta el a Westminster Cathedral Hallban.

Magyar család Alaszkában

(Fotó: instagram.com/msbakeryuk)

Share.

About Author

Leave A Reply