Magyar siker küszöbén

0

Van négy magyar diák, akik Dániában tanulnak, mind a Business Academy Aarhus-on, ám már többször voltak Dánián kívül tanulni, ezért mindannyiszor szembesültek azzal, hogy szinte lehetetlen találni az adott országhoz kapcsolódó releváns információkat, ami az oktatást, gyakorlatot, vagy hétköznapi életet mutatná be.

Ebből kifolyólag ez a 4 diák kitalálta, hogy létrehoznak egy olyan platformot, ahol az olvasók releváns, objektív, összehasonlítható információkat tudnak olvasni, a világ bármely országából.

Külön témakörbe tartozik a cserediák program, a gyakorlati tapasztalat és a diákoknak szóló hírek. Az olvasók feliratkozhatnak a kedvenc bloggerükhöz, kérdezhetnek privát üzenet formájában és kommentelhetnek is.

2015. január óta dolgozik ez a négy srác, hogy egy olyan álmukat váltsák valóra, ami a diáktársaik milliót mentené meg a külföldre továbbtanulás bizonytalanságaitól. Most azonban, célegyenesben van a termék, és október 1-én elindult a weblap a www.studentblogs.org címen.

Ezenfelül, ez az ötlet – és a cég mögötte – bekerült Európa és a világ egyik legnagyobb és elismertebb IT konferenciájára, Dublinban, a Web Summit 2015-re. Olyan neves emberek vesznek részt ezen az eseményen, mint az Instagram alapítója, a Pixar alapítója, s képviselteti magát a BBC, CNN, Wall street Journal, New York Times, The Guardian is.

Mivel a cégünk szponzorált, ezért ez azt jelenti, hogy 22.000$ helyett csak 1950$ dollár regisztrációs díjat kell fizetnünk, amiért cserébe 3 napig részt vehetünk az előadásokon, network-ölhetünk, esetleges befektetőkkel találkozhatunk, és ami a legfontosabb, hogy egy egész napra biztosítanak egy standot, ahol az ötletünket mutathatjuk be a résztvevőknek, ami közel 25.000 embert jelent.

Mivel mind a négyen egyetemisták vagyunk, s hiába dolgozik mindenki az egyetem mellett, nem tudjuk ezt az összeget kifizetni. (Október 2. a határidő.)

Ebből kifolyólag indítottunk egy online adakozási kampányt, ahol mindenki az általa meghatározott összeggel tudja támogatni azt, hogy el tudjunk menni erre a konferenciára, tanuljunk, hogy később egy még jobb közösséget tudjunk építeni.

Ebben kérjük a Határátkelő segítségét, hogy amennyiben lehetséges, ez az üzenet kerüljön megosztásra a weblapon, hiszen mi lehetne annál fontosabb, mint hogy segítsük azokat, akik diákok millióinak tudnak segíteni.

Természetesen, az adományozók neve (ha nem titkosított) felkerül a logónk mellé ezen a híres-neves konferencián, s később a weblapunkra is, hálánk jeléül.

További információt a csapat tagjairól, a projektről a kampány linkjén találtok.

Share.

About Author

Leave A Reply