Magyar séf példátlan sikere Sanghajban

0

Michelin-csillagot kapott egy sanghaji étterem, ahol mit ad Isten, magyar az egyik séf. Rácz Jenő azt mondta, már eljátszott a gondolattal, hogy valamilyen magyar specialitás is felkerüljön az étlapra.

A sanghaji Tai’an Table tavaly után idén is kapott egy Michelin-csillagot, ami persze önmagában nekünk nem lenne nagy hír, de az már igen, hogy az étteremnek magyar séfje is van.

Rácz Jenő a Turizmus Online-nak elmondta: az ellenőrök egy pörgős, teltházas napon érkeztek hozzájuk, és ugyanazt a 14 fogásos napi menüt szolgálták fel nekik, mint a többi vendégnek.

Csak a fizetés után ők adnak egy névjegyet, hogy a Michelintől érkeztek, és várják, hogy kiürüljön a vendégtér és a konyhában is körülnézhessenek – mesélte a magyar séf.

Külföldre költöznél, de nincs munkád? Válogass a Határátkelőn!

„Úgy 70-75 százalékban érkeznek hozzánk ázsiai területekről – elsősorban Kína valamelyik részéről -, és 20-25 százaléka a vendégkörünknek külföldi, gyakran európai vendég” – mondta Rácz Jenő.

Viszonylag gyakori a magyar szó a vendégek körében is, lévén a magyar főkonzul szívesen viszi az étterembe diplomáciai körökből a vendégeit, hogy mindannyian részt vehessenek egy különleges íztúrán.

A magyar konyha ízei közül egyelőre semmi sem szerepel az étlapon, hiszen alapvetően ázsiai alapú, kínai alapanyagokra épülő fúziós konyhát visznek, ám már felmerült egy-egy apróbb változtatás lehetősége.

„Játszom a gondolattal, hogy hamarosan felkerül nálunk valamelyik étlapra egy igazi magyar fogás: székelykáposztát készítek majd, az alapízeket meghagyva, de alaposan átszabva az étel kinézetét. Ropogós tejfölcsipszet szeretnék a tetejére helyezni, de lehet, hogy tejfölpor kerül majd hozzá” – beszélt terveiről Rácz Jenő.

Külföldi állásajánlatok százai egyetlen kattintásra! Ne hagyd ki!

Share.

About Author

Leave A Reply