Magyar prostituáltak Németországban

0

Az észak-német kikötőváros, Bremerhaven egy egész magyar kolóniának biztosít munkalehetőséget, amely a liberális törvénykezés előnyeit kihasználva szabadon űzheti itt az ipart.

Ide látogatott el Munk Veronika, az Index újságírója, aki végül könyvet írt a Németországban dolgozó magyar prostituáltak életéről. A műben megjelenik Böbe, a futtatónő, azaz madám.

Másszor az örömlány Berta, aki igazából otthagyná az egészet, ám a pénz mindig visszahúzza. Berta Böbének dolgozik, no meg Ivánnak, a stricinek, aki Magyarországról mozgatja a szálakat.

Ahogy Munk Veronika a könyvében írja, a legnehezebb dolga a vendégekkel volt, mert szinte azonnal arcukra fagyott a mosoly, miután kiderült, hogy egy újságíróval állnak szemben. A legtöbben nem is álltak kötélnek, amikor arról kezdte el faggatózni, hogy mégis mi vezérli őket, az okokra is kíváncsi.

Természetesen akadtak kivételek, egy intelligensnek tűnő férfi így felelt a kérdésére: „A feleségem nem csinálja meg nekem azt, mint az itteni nők vagy nincs kedve, amikor nekem van. Olyankor ide jövök, ez a férfiaknál mindig így van” – jegyezte meg. Ha beleolvasnál a könyvbe, itt teheted meg.

„Volt olyan alkalom, hogy el kellett menni lopni”

A németországi Bremerhavenről mi is írtunk már többször. Az ottani piros lámpás negyedben szinte csak magyar szót hallani, az úttest szélén focizó kisfiúktól kezdve a járókelőkön át egészen a magyar nyelvű étlappal vendégeket váró pizzériáig.

Magyar a takarítónő, a szakácsnő a pizzériában és a (főként) magyar prostituáltak testi épségére vigyázó biztonsági őrök is. A parkolóban magyar rendszámú autók állnak, egy magyar nő szervezi a prostituáltak munkáját, és egy magyar magánbuszvállalat Budapestről rendszeresen térül-fordul a német város egyetlen legálisan működő, méretes piros lámpás negyedében dolgozókkal.

A 27 éves Szonjának Magyarországon négy kiskorú gyereke van, akiket nem ő, hanem állami gondoskodás keretében nevelőszülők nevelnek – mert túl szegények voltak.

„Ahol mi élünk, ott csak közmunka van, azt is csak egy hónapra adják, de abból nem lehet megélni. Ott van a hat testvérem, a gyerekek, a villany, a beteg anyám, amellé volt olyan alkalom, hogy el kellett menni lopni. Hogy meg tudjunk lenni. Amikor a második kislány megszületett, annyira nem volt pénzünk, hogy pelenkára se tellett, ruhából kellett csinálnom neki. Úgy gondoltam, belevágok ebbe az egészbe, mert nem bírtam elnézni, hogy a gyereknek nincs semmi, a családomnak sincs. Így kezdtem el ezt a munkát sajnos. Még Magyarországon” – mesélte.

Szonja és az összes többi szexmunkás azt mondta, magyarországi prostituált körökben köztudottak a külföldi munkalehetőségek, neki is többet ajánlottak, ahová a nagyobb pénzért érdemes menni.

A 27 éves nő is megjárta már Hollandiát, Svájcot, más német városokat, többször került összetűzésbe a rendőrséggel, Stuttgartban börtönbe is került és a magyar rendőrség is erősen érdeklődik iránta.

„Olyan, mint egy kolónia”

A legtöbb ott dolgozó lány magyar. Olyan sokan vannak, hogy az egyik bolgár lány, miután megérkezett, nem németül, hanem magyarul tanult meg – meséli Jeroen Pols, a lakások egyik tulajdonosa. „Olyan, mint egy kolónia” – teszi hozzá.

A másik tulajdonos, Jan Engel arról beszél, hogy teljesen törvényesen és szabályosan működnek, fizetnek adót és mindenben megfelelnek az előírásoknak, mint bármilyen cég.

Egy ablak 60 euróba kerül, ennyi a fix bérleti díj, a lakásért 20 eurót kell általában fizetni. Hogy ezt követően mi történik, az már mindenkinek a saját dolga – hangsúlyozza az egyik német tulajdonos. Minderről még részletesebben itt olvashatsz.

(Forrás: Index.hu)

Share.

About Author

Leave A Reply