Magyar orvos látta el Angliában a megmérgezett orosz kémet

0

A magyar Závori László volt az ügyeletes az angliai Salisbury kórházának sürgősségi osztályán, amikor a mentő beszállította az idegméreggel megtámadott Szergej Szkripalt és lányát, Juliját.

A magyar orvos szerint kicsit meglepődtek, amikor a várakozásokkal ellentétben nem egy, hanem két beteg érkezett a kórházba, de kisebb problémák után megkezdték mindkét páciens ellátását. Az orvosok számára egyértelmű volt, hogy valamilyen szer hatása alatt állnak.

„Az egyetlen szokatlan körülmény talán a két beteg közötti korkülönbség volt, hiszen először azt gondoltuk, hogy talán egy pár lehetnek. Mivel mindketten kritikus állapotban voltak, kezdetben nem volt ismert a személyazonosságuk sem, azt később a rendőrség állapította meg” – mesélte Závori László.

Közel 1000 külföldi állásajánlat vár a Határátkelőn egyetlen kattintásra

A fiatal magyar orvos egyébként 2014-ben kezdett az angliai kórházban dolgozni, ám ami egy átmeneti munkának indult elég gyorsan határozatlan idejű szerződéses alkalmazássá vált. Azóta Závori László Salisburyben él.

„Sürgősségi szakvizsgával egyébként elég könnyű elhelyezkedni bárhol Európában. Erősen hiányszakma vagyunk, mivel rutinszerűen van éjszakás meg hétvégi műszak, sok a beteg, nagy a stressz. Ugyanakkor változatos és kihívásokkal teli szakterület ez, sosem unalmas” – mesélte a Magyar Nemzetnek.

Természetesen ezekben a napokban a városban érezhetően fokozottabb a jelenlét, a rendőrök és a katonaság mellett rengeteg tudósító is az utcákon van. „Ettől eltekintve Salisburyben az élet változatlan, a helyiek szerintem inkább érdeklődőek és izgatottak, mintsem rémültek” – vélte Závori László.

Kiderült, hivatalosan mennyi magyar él Nagy-Britanniában

Share.

About Author

Leave A Reply