Magyar nyugdíjasok külföldön

0

Egyre több embernek utal nyugdíjat külföldre a magyar állam. Idén év elején már több mint 36 ezren voltak, a legtöbben Németországban. A szám egyre magasabb, az összegek esetében elég nagy a szórás.

Alig egy év alatt nagyjából 1500 fővel nőtt azoknak a magyaroknak a száma, akiknek Magyarországról folyósítják a nyugdíját, ellátásokat, járadékot és egyéb járandósságokat.

KÜLFÖLDI MUNKALEHETŐSÉGEK EGY HELYEN

A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy míg tavaly 34 661 ilyen ember volt, addig idén januárban már 36 132 – járt utána a Pénzcentrum. A lap szerint közülük a legtöbben Németországban élnek.

A Magyar Államkincstár adatai alapján a legkisebb összeg nem éri el a 10 ezer forintot, ezt valamivel több, mint 7300 ember kapja. Az átlagos összeg 43 071 forint volt, de van olyan, aki ennek a tízszeresét kapja.

A németországi nyugdíjas magyarok 13 489-en vannak, az ő számuk is emelkedett az elmúlt két évben, de Németország első hely megkérdőjelezhetetlen. A Magyar Államkincstár idén januári adataiból kiderül, hogy összesen 1 556 246 625 forintot utaltak külföldre teljes ellátásként.

Idős vagy? Na és?! – avagy nyugdíjaslét francia módra

(Fotó: pixabay.com/Alexas_Fotos)

Share.

About Author

Leave A Reply